Не е вярно, че планът на премиера е да протака

...
Не е вярно, че планът на премиера е да протака
Коментари Харесай

Зоран Заев не планирал да бави оставката си

Не е правилно, че проектът на премиера е да протака оставката до декември. Оставката е явен акт на вдишване на отговорност, оповестиха от кабинета на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев след разнообразни информации от брифинги, че проектът на премиера бил да протака оставката, съобщи организация МИА.

От кабинета показват, че сега се водят съвещания, в които органите на партията, както и съдружните сътрудници с цялостна поддръжка от премиера Заев работят за решения, с които парламентарното болшинство остава устойчиво и за да се обезпечи държавно управление, което резервира реформаторския и напредничав курс на страната.

След изборната загуба на втория кръг на локалните избори в неделя Зоран Заев съобщи, че подава оставка от постовете министър председател и водач на СДСМ, само че посочи, че държавната коалиция и парламентарното болшинство са постоянни и не престават да действат.

Припомняме, че до през вчерашния ден министър председателят на Република Северна Македония и водач на СДСМ Зоран Заев още не бе внесъл документално оставката си, както планува формалната процедура.

Коалиционните му сътрудници обявиха изрично, че са срещу оставката, а част от тях го убеждавали да я отдръпна. Междувременно ръководителят на общинската организация на СДСМ в Куманово Мартин Костовски стартира самодейност за събиране на подписи Заев да остане на лидерския и премиерския пост.

Драган Ковачки, член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ, упрекна Заев, че не държи на думата си и блъфира с оставката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР