Не е от компетентността на главния прокурор да проверява сигнали

...
Не е от компетентността на главния прокурор да проверява сигнали
Коментари Харесай

Гешев: Не е от моята компетентност да проверявам Горанов. Аз съм административен ръководител

Не е от компетентността на основния прокурор да ревизира сигнали за смс-ите сред хазартния бизнесмен Васил Божков и Владислав Горанов, нито пък " паметната бележка " с Кирил Домусчиев.

Това се разбра от думите на шефа на държавното обвинение Иван Гешев, който отиде персонално в плевенското село Ореховица, където стартира спецакция против битовата престъпност, написа вестник СЕГА.

" Българският главен прокурор се занимава с методическо управление и контрол за правда - да дефинира тактики и визията за развиване на прокуратурата. Конкретните досъдбни производства се следят от съответни прокурори, които вземат съответни решения по съответни проблеми. Когато този сигнал стигне до мен, аз ще го разпределя и по съответния канален ред ще стигне до някой прокурор, който ще вземе компететно решение по съответния случай. Това не е от компетентност на основния прокурор ", обясни Иван Гешев пред публицисти.

Той се аргументира по този метод, откакто беше запитан дали ще бъде прегледан сигналът от Антикорупционния фонд по случая с кореспонденцията сред финансовия министър Владислав Горанов и Васил Божков. " НПО-то на Прокопиев ли? Много хубаво заглавие има! ", въкликна Гешев, след което продължи: " От този фонд развиват теорията, че българският главен прокурор в действително време следи всички досъдебни производства и е всесилен. С тази теза доносничат в цяла Европа. И споделят, че властта на недосегаемия главен прокурор следва да бъде понижена. Тя такава не съшествува, това е агитация. От друга страна ме алармират мен и желаят да взема отношение. Те са шизофренно раздвоени ".

Попитан дали паметната " бележка " между Васил Божков и Кирил Домусчиев въпреки всичко го тормози, Гешев означи, че не може да прави тълкувания от прочувствен темперамент и се оправда, че щеше да огледа на наличието на тази записка по същия метод, в случай че там беше подписът на притежателя на bTV. " Горанов е разпитан по делото така наречен Божков 1, в случай че би трябвало ще го разпитат отново ", заяви основният прокурор, след което още веднъж посочи, че той " не организира следствие не следи и не влияе върху досъдебни производства, а е върховен административен ръководите ".

Според Гешев " това, което се случва, е поредна серия, която сме гледали няколко пъти ". " Обвиняемият Божков прави необятен набор от неща. Първото е да се опита да се дестабилизира страната, с цел да стане някаква политическа настройка, която ще му свърши работа. Цветан Василев прави същото. Второто е, че в страни отвън Европейски Съюз, като изключим Съединени американски щати и още няколко, процедурите по екстрадиция имат значителен политически детайл. Колкото и добре да си е свършила работата прокуратурата, в последна сметка решението се взема от политиците в съответната страна ".

Главният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов пристигнаха в плевенското село Ореховица, където стартира спецакция против битовата престъпност рано тази сутрин На изходите на селето са сложени четири контролно-пропускателните пункта. Претърсени са 5 адреса, а шестима души са арестувани.

Причината за твърдите дейности е случаят от предходната седмица, при който беше ограбен и грубо пребит 90-годишният Васил Маринов. Тогава му бяха отнети 90 лева Извършителят е открит, той е осъждан неведнъж и все още се укрива, заяви Гешев. " Темата за битовата престъпност е едно от нещата, които ме дебалансират. Имаме планове в края на годината резултатите като статистиката за случаите на битова престъпност да са сензитивно по-малко по отношение на 2019 година ", съобщи още той.

Акция се прави и в цяла София. Операцията е против група, обвинена за осъществяването на поръчковото ликвидиране на Станка Марангозова - бизнес дама, убита в столичиния квартал " Младост ". 46-годишната жена бе убита на 10 октомври м.г. Тя беше убита в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, до момента в който говорила по телефона. Трупът й бе открит от мъжа, с който живеела на фамилни начала, а до тялото имаше бяла роза. 

Веднага след убийството шефът на националната полиция основен комисар Христо Терзийски разгласи: „ Назад във времето е имало против нея много тъжби и сигнали за излъгани жители или от излъгани шефове на юридически лица под претекст насърчаване на такива финансови интервенции, които да водят до доста огромни облаги. Най-общо казано тип пирамиди “. Пак от Министерство на вътрешните работи припомниха тогава, че дамата е била арестувана от ДАНС за финансови измами и пране на пари през 2011 година След това беше пусната под домакински арест. По-късно се барикадира в апартамент и отхвърли да пусне правосъден реализатор и полиция, които да вкарат новите притежатели. 

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 3 минути) Рейтинг: 73905 | Одобрение: 36110 това да го имат поради инструментите по веригата по какъв начин ще си измие ръцете с тях след това че е единствено админ само че не и отговорен  НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА! Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затво
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР