Не е необичайно една компания да прави иновации в съществуващи

...
Не е необичайно една компания да прави иновации в съществуващи
Коментари Харесай

Компания за роботика обещава, че новият роботизиран масажист ще бъде по-добър от всякога

Не е извънредно една компания да прави нововъведения в съществуващи артикули и технологии, само че компанията Flexiv дава обещание, че нейният робот теляк няма да бъде като познатите ни механични масажори.

Теодора Александрова преди 8 секунди 0 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:05 | 11.04.2023

Храните, които софтуерните милиардери ядат, с цел да удължат живота си

IT НовиниДаниел Маринов - 21:21 | 11.04.2023

Майката на Мъск: Когато му отивам на посетители, дремя на матрак или одеяла на земята, или пък в гаража

IT НовиниЕмил Василев - 20:13 | 09.04.2023

Джамбази употребяват подправени тонколонки на JBL с цел да крадат коли

Теодора Александроваhttps://www.kaldata.com/

Компания за роботика, наречена Flexiv, се надява нейният нов робот теляк да успее в това, което прави, като остави стотици клиенти удовлетворени.

Обявен по-рано тази седмица на своя уеб страница, новият робот Rizon 4 е създаден, с цел да разреши изцяло автоматизирано преживяване по време на масаж.

„ Захранван от изкуствен интелект, компютърно зрение и противоположна връзка, роботът може да обезпечи масаж, който да наподобява на всеки човешки масаж “, настояват от компанията.

„ Той може да се концентрира върху характерни области на гърба и по-големи елементи. Инструментът за мек силиконов масаж на робота може тъкмо да емулира плъзгащи придвижвания с бездънен напън, които нормално се употребяват в едно от проявленията в китайската медицина, Tui Na ”, прибавят още.

Претендирайки, че има „ сензитивност от международна класа “, дружно с голям брой ИИ и други усъвършенствани системи като 3D компютърно зрение, Rizon 4 от Flexiv би трябвало да може да дава изцяло действителни масажни преживявания, които са персонализирани за потребителя. Универсалният метод на общоприети механични масажори, вградени в седалки, е едно от главните ограничавания на този тип технология. За тази цел Flexiv наподобява желае да остави у хората персонално прекарване от масажа.

„ Ние се стремим да създадем роботизирания масаж всеобщ и в процеса да понижим разноските му, като в същото време увеличим достъпността му “, споделя Юнфан Гао, маркетинг шеф на Flexiv. „ Хората не мислят за пазаруването на храна или питиета от вендинг машина и се надяваме, че ще разсъждават по същия метод за преживяването на роботизиран масаж “.

„ Вярваме, че роботиката играе неразделна част от всекидневието ни в бъдеще, като ще имаме доста по-голям достъп до разнообразни услуги. Надяваме се, че един ден нашият робот теляк ще бъде разполагаем във всяка клиника, спа център, фитнес зала или здравен клуб, с цел да обезпечи опция на обичайните разтривки “, добави Гао.

Наистина ли роботът теляк се оправя добре?

Роботът теляк не е първият опит на Flexiv за робот и даже не е доста по-различен от този, който Flexiv показа преди година.

Преди няколко месеца Flexiv сподели Moonlight, успоредна роботизирана ръка, способна да ръководи фини мотори с точност на силата, нужна за внимателен монтаж, като да вземем за пример произвеждане на електроника. Фактът, че Flexiv употребява тази технология за други цели несъмнено е точка в интерес на компанията.

Дали в действителност е допустимо да забележим напълно скоро в деяние роботите Rizon 4? Дали в действителност ще стане обикновено и естествено да вървим на масаж при робот? Е, следва да разберем.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР