Не е изключено депутат да смени банката в парламента с

...
Не е изключено депутат да смени банката в парламента с
Коментари Харесай

Най-вероятно депутатът от ПП Йордан Терзийски ще е новият главен архитект на столицата

Не е изключено народен представител да смени банката в Народното събрание с креслото на основен проектант в Столична община. Кметът Васил Терзиев призна, че има намерение да смени сегашния основен проектант на столицата Здравко Здравков, като макар, че това било концепция „ напред във времето “, тя е към този момент интензивно обсъждана с управлението на Политическа партия.

 

Именно от партията, която издигна Терзиев за градоначалник, е пристигнало предлагането депутатът Йордан Терзийски да е възможен претендент за поста, защото новият кмет бил извънредно необут откъм архитектурни знания, а кадровата пейка на Политическа партия – много къса. Затова и първата концепция на ръководещите била депутатът им и магистър по архитектура с 15-годишен опит – Терзийски, да е новото завладяване на Столична община.

 

Йордан Терзийски освен е столичанин, а и биографията в региона му, е блестяща, бил аргументът на Политическа партия пред кмета. Партията ще лобира основният проектант на София да е техен кадър, защото това е втората по значимост служба след кмета на града, контролиращ цялото строителство на територията на София и прилежащите му бонуси за общинската администрация.

 

От години мълвата носи, че преди години един от столичните основни архитекти даже имал такса за издаването на разрешителни за градеж – 20% от цената на всеки план. Всеизвестен факт е, че тази позиция е много доходна, а ползата на партиите какъв да е индивидът зад строителните разрешителни, е голям.

 

Освен всичко друго, Терзийски е и един от най-популярните народни представители на Политическа партия, а сега е зам.-председател на Комисията по районно развиване в Народното събрание. След като хората на Кирил Петков и Асен Василев го предложиха за градоначалник на Велико Търново, при все, че Терзийски е приключил там единствено гимназия, показвайки фактически безсилието си да имат плеяда от способни фрагменти, то в този момент концепцията била младият татко да се пробута за предстоящ основен проектант на столицата.

 

Депутатът изгуби изборите на балотаж в Търново и се отхвърли и от съветническото си място там в интерес на Народното събрание. Сега от Политическа партия възнамерявали да му намерят ново занятие на един от  най-апетитните постове в страната, които партията желае да овладее, а за неин шанс назначението става единствено с подписа на столичния кмет, като не е нужно общинският съвет да взима отношение.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Васил Терзиев арх. Здравко Здравков главен проектант на Столична община ПП Йордан Терзийски

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР