Не 4 и половина милиона, а 11 милиона долара е

...
Не 4 и половина милиона, а 11 милиона долара е
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Наследство за 11 млн. долара изплува зад американката Иванка, поръчала близките си

Не 4 и половина милиона, а 11 милиона $ е наследството, оставено от починалия Георги Ройдов в Америка. Тази голяма сума беше оповестена през днешния ден от близки родственици на Иванка Ройдова пред БЛИЦ.

Както съобщихме, 68-годишната жена от пловдивското село Брани поле лежи в сливенския затвор от година и половина. Още толкоз тя ще търка наровете, с цел да излезе на независимост. Ройдова е приета за отговорна за това, че е подготвяла убийството на брат си Стойчо Ройдов, на двете му деца и на внуците му-общо 6 души. Сагата започва през 2016 година и втрещи цялата страна.

Бащата на Иванка, на сестра й, която живее в Америка, и на брат й Стойчо-милионерът Георги Ройдов, умрял оттатък океана. Възрастният мъж, който избягал от България, когато децата му били дребни, се замогнал в Съединени американски щати и развил сполучлив бизнес. Той бил болен от Алцхаймер, оставил парите да бъдат ръководени от гувернантката му Недялка Бързакова.

Според обвиняването Иванка подготвяла всеобщото ликвидиране, с цел да прибере цялото имане за себе си. Тя беше приета в подготвяне и тласкане към ликвидиране.

Въпреки, че Стойчо Ройдов и децата му бяха декларирали пред съда, че желаят само и единствено морално обезщетение, преди месеци те са завели дело за породени имуществени вреди в Районен съд Пловдив. Магистратите се произнасят Иванка Ройдова да заплати обезщетение на децата на брат си в размер на 75 хиляди лв..


Стойчо Ройдов

Като претекстове да решението са посочени три-дневен болничен, показан от дъщерята на Стойчо-Гергана Калествора. В този болничен обаче не са посочени аргументите за него. Тя три дни не е ходила на работа. Доала е показания, че е била уплашена, когато Иванка е била арестувана.

Мъжът й Мариян пък е показал документ, че бил толкоз уплашен, че ходил на психолог три месеца, откакто бяха оповестени от прокуратурата дейностите на вуйна му.

Малко по-късно цялото семейство на братът Стойчо стъпало на женитба и се веселило, защото се оженил синът му, споделят околните на Иванка и питат това кореспондира веселието ли с депресивно положение. После ходили на екзотична екскурзия в чужбина.

Къщата в Брани поле е единственият дом, който има Иванка. В него живеят дъщерята Жана и брачният партньор й Антон, както и двете им деца. Нашите източници описаха още, че братът Стойчо видял сестра си Иванка, откакто тя била излязла от ареста при първичния си арест.

Тя го попитала какво желае и за какво не престават да се занимават с нея, а Стойчо дал отговор: Защото искаш наследството, до момента в който го искаш, по този начин ще е. Най-близките родственици на Иванка настояват, че Стойчо бил безапелационен, че не знаел нищо за дейностите на сестра си до оповестението на случая от прокуратурата.

Сега те декларират обаче, че братът признал на сестра си, че четири дни преди нейният арест при него отишли от полицията, разказали му за ужасиите, които подготвяла Иванка и споделили, че са закачили на подслушване сестра му.

До в този момент по правосъдните каузи беше оповестено, че наследството е от 4 и половина милиона $, само че роднините споделиха, че става въпрос за 11 милиона $. До скоро те били разпределени във фондове, чиито период неотдавна е изминал. Близките на Иванка настояват още, че през годините гувернантката Недялка Бързакова е пращала пари на Стойчо.

По думите им той трябвало да ги дели със сестрите си, само че нищо не им е давал, мълчал си и отричал да е получавал от наследството на починалия им татко. Сега, с цел да си вземат парите, тримата би трябвало да заведат дело против Бързакова, която е в Америка и ръководи голямата сума.

Роднините описаха още, че Иванка Ройдова не се е предала в пандиза и ще се бори. През миналия уикенд тя за първи път е била пусната в отпуск от пандиза и си е била вкъщи. Семейството на Ройдова апелира решението на Районен съд, защото не счита, че би трябвало да заплати 75 хиляди лв. обезщетение. Племенниците на Иванка желаят да вземат лишават къщата, която е прилежаща до тази на татко им.

Семейството на Ройдова апелира и присъдата от три години и в Страсбург. Известният юрист Екимджиеив се е заел с тази задача. Делото е минала на първа инстанция, утвърдено е и се чака решение.

А делото в Окръжен съд Пловдив, в което ще стане ясно ще бъде ли лишен домът на Ройдова, е планувано за 19 октомври тази година.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР