НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията в Танзания, причинени от проливни

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията в Танзания, причинени от проливни
Коментари Харесай

Наводненията в Танзания убиха 155 души, тъй като проливните дъждове продължават в Източна Африка

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Наводненията в Танзания, породени от проливни дъждове от седмици, убиха 155 души и засегнаха повече от 200 000 други, сподели министър председателят сподели в четвъртък.

Това е повече от два пъти броя на смъртните случаи, докладвани преди две седмици, защото количеството на преваляванията се усилва, изключително в крайбрежния район и столицата Дар ес Салаам.

Премиерът Касим Маджалива сподели пред Народното събрание, че климатичният модел на Ел Ниньо е влошил продължаващия дъждовен сезон, причинявайки наводнения и разрушавайки пътища, мостове и железопътни линии. Наводнените учебни заведения бяха затворени, а службите за незабавна помощ избавиха хора, изоставени от наводненията.

Маджалива предизвести живеещите в ниски региони да се реалокират на по-високи места и прикани регионалните чиновници да подсигуряват, че наредбите са предопределени за тези, чиито домовете бяха отнесени, отидете на нуждаещите се от доставките. Той сподели, че повече от 51 000 семейства са били наранени от дъждовете.
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР