Най-засилен трафик по празниците се очаква по автомагистралите - Тракия,

...
Най-засилен трафик по празниците се очаква по автомагистралите - Тракия,
Коментари Харесай

Пътна полиция: Шофирайте внимателно!

Най-засилен трафик по празниците се чака по автомагистралите - " Тракия ", " Хемус ", " Люлин ". Това сподели в " Денят стартира " Динко Трифонов, старши контрольор, отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.
Екипите на " Пътна полиция " ще наблюдават за превишена скорост и погрешно изпреварване.
Те приканват да не се подхващат рискови маневри, водачите да бъдат толерантни един към различен, с цел да се обезпечи спокойното и прелестно пътешестване на всички жители по празниците.
Росен Рапчев - пътен специалист Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", дава практични препоръки за пътуващите през празниците:
да подготвим автомобила за зимни условия;водачите да бъдат осведомени какво ще бъде времето;при натоварен трафик водачите би трябвало да са в подготвеност да попаднат в тапи;да не се подхващат изпреварвания, които са опасни;изпреварването в спешна лента е безусловно забранено;водачът не би трябвало да се разсейва;обезопасяване на багажите;слагане на колани; " Перфектни водачи не съществуват. Има рационални водачи, които могат да преценяват обстановката. Карайте с най-малко 15% по-ниска скорост, спрямо тази, с която шофирате в слънчево време ", съобщи в " Денят стартира " Росен Рапчев.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР