Най-висшият съд на Ню Йорк отмени присъдата на холивудския продуцент

...
Най-висшият съд на Ню Йорк отмени присъдата на холивудския продуцент
Коментари Харесай

Скандалът #MeToo: Отмениха присъдата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн

Най-висшият съд на Ню Йорк анулира присъдата на холивудския продуцент Харви Уайнстийн по обвинявания в полови закононарушения и разпореди нов развой.



В решението си съдиите се базират на неточности в метода, по който е бил извършен процесът, в това число допускането на показанията на дами, които не са били част от обвиняванията против него. " Определението се анулира и се разпорежда нов развой ", пишат съдиите, представени от Агенция Франс Прес.

През февруари 2020 година 72-годишният Уайнстийн беше приет за отговорен от съд в Ню Йорк за обезчестяване и полово посягане , а по-късно беше наказан на 23 години затвор.



Впоследствие той е приет за отговорен и наказан от съд в Лос Анджелис на още 16 години затвор за обезчестяване на жена в хотелска стая в Бевърли Хилс.

През 2017 година против продуцента, притежател на " Оскар ", избухнаха бомбени обвинявания, които сложиха началото на придвижването #MeToo и проправиха пътя на стотици дами да се борят против половото принуждение на работното място.

" С днешното си решение този съд продължава да осуетява постоянните достижения, за които оживелите от полово принуждение се бориха в нашата наказателноправна система ", съобщи един от съдиите, изразили противоречие с решението.



Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР