Най-възрастното мъжко шимпанзе в САЩ почина на 63 години в

...
Най-възрастното мъжко шимпанзе в САЩ почина на 63 години в
Коментари Харесай

Почина най-старото шимпанзе в САЩ

Най-възрастното мъжко шимпанзе в Съединени американски щати умря на 63 години в зоопарка в Сан Франциско, щата Калифорния, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Не се оповестява повода за гибелта на животното, само че от управата на зоопарка оповестиха, че наскоро шимпанзето Коби се разболяло.

Средната дълготрайност на живот на шимпанзетата в дивата природа е 33 години, а тези, за които се грижат хората, живеят сред 50 и 60 години.

Коби идва в зоопарка в Сан Франциско през 60-те години на предишния век и дава своя сериозен принос за популацията на типа. Той бил един от любимците на посетителите на зоологическата градина.

" Коби беше част от Сан Франциско. Той докосна толкоз доста човешки животи и хората имат доста мемоари с него. Сърцата ни са разрушени ", съобщи Таня Питърсън от управата на зоопарка.

Шимпанзетата са в листата на застрашените от изгубване типове на Международния съюз за отбрана на природата. В Африка те са измежду приматите, чийто живот е в огромен риск поради лов, нарушение на местообитание и заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР