Най-важната борба е за насочването на обществения разговор. Това коментира

...
Най-важната борба е за насочването на обществения разговор. Това коментира
Коментари Харесай

Социолог за компроматната война: Вадят се някакви неща в подходящия момент и хората им се връзват

Най-важната битка е за насочването на публичния диалог. Това разяснява юристът и публицист Александър Шпатов в ефира на Дарик.

Според него силите на статуквото сполучливо насочват вниманието накъдето изискат, тъй като имат безспорен монопол върху кафявите вести.

„ Моментът за акцията в Агенция „ Митници “ е употребен доста целеустремено и тази тематика участва в дневния ред, тъй като са изтекли едни фотоси и показания на анонимни очевидци, явно с предизборна цел “, акцентира Шпатов.

Според психолога Иван Иванов главният проблем е, че след всеки последващи избори и всяко последващо държавно управление като че ли нещата стават все по-зле.

„ Лошото е, че на хоризонта не се вижда политическо водачество и е подготвена да поеме риска да извърши промени, които са на равнище просвета, настройки и полезности. Това изисква инвестиция в образованието. Ние в стратегически проект нямаме квалифициран политически хайлайф, който да поеме отговорността да преведе страната през тази турбулентна обстановка “, разяснява Иванов.

Социоложката и журналистка Светла Енчева уточни, че в съвсем всяка предизборна акция има компроматни войни.

„ Вадят се някакви неща в подобаващия миг и хората им се връзват, без хората да знаят защо става дума, нарочват се някакви врагове, или се вършат внушения и хората си споделят „ Ето на̀, и тия са маскари, я ние да не гласуваме “, уточни Енчева.

Според Христо Панчев, участник в програмата за зелено възобновяване на Украйна към „ Грийнпийс “, повода за разочарованието са огромните упования преди този момент.

„ Продължаваме промяната “ бяха признати с големи свръхочаквания, само че е обикновено хора, които прочувствено одобряват идващия избавител, да бъдат разочаровани. Трябва да внимаваме със поръчките с кого няма да се прави държавно управление, тъй като това не е въпрос на избор, а на условия. Разочарованието идва, когато се натрупат доста лъжи, доверие се гради върху истини “, акцентира Панчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР