Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ определи Хасковският окръжен

...
Най-тежката мярка за неотклонение Задържане под стража“ определи Хасковският окръжен
Коментари Харесай

Арест за нападналия и обрал жена в Димитровград рецидивист

Най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ дефинира Хасковският областен съд за 35-годишния, нападнал и ограбил на 5 март в центъра на Димитровград 68-годишна жена. На бул. „ Благоев “ в 14 часа той я нападнал в тил и със мощ издърпал от ръцете й дамска чанта, която се отворила, дръжките се скъсали и взел от нея дамско портмоне на стойност 4,50 лв. и намиращата се в него сума от 130 лв., всичко на обща стойност 134,50 лв..

Съдът реши, че закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив и има риск при по-лека мярка мъжът да се укрие или извърши ново закононарушение, защото осъщественото действие е тежко съзнателно. От събраните данни за предишна съдимост на обвинения излиза наяве, че е осъждан общо 6 пъти за умишлени закононарушения от общ темперамент, като е оправдан единствено за първото. Настоящото закононарушение е осъществено единствено два месеца откакто е бил освободен от пандиза за изтърпяване на наказване „ отнемане от независимост “ за осъществена кражба.

35-годишният е с неприятна характеристична информация и е налице повишена социална заплаха. Въпреки че има непрекъснат адрес, не живее на него, не има имотно положение и няма трудова ангажираност, сочат от съда. Предвид всички тези заключения съгласно магистратите единствената съответна мярка за извършване задачите на закона е „ задържане под стража “.

Налице е обосновано съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност, за което се планува наказване „ Лишаване от независимост “ от 5 до 15 години. Изводът се постанова от събраните досега доказателства – протоколи за осъществени процесуални дейности, разпит на очевидци, показанията на потърпевшото лице, както и обясненията на обвинения.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив в 3 - дневен период.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР