Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който беше

...
Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който беше
Коментари Харесай

Босът от „Коза Ностра“ Матео Денаро е в състояние на необратима кома

Най-търсеният мафиотски необут в Италия Матео Месина Денаро, който беше хванат през януари, откакто се укриваше в продължение на 30 години, е в положение на необратима кома.   Информацията оповестява осведомителната организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.   Денаро страда от рак на дебело черво и съгласно лекарите няма шансове да се възвърне.   По негова последна воля, напъните за поддържане на живота му са прекратени, оповестяват лекари от болничното заведение в централния италиански град Акуила.

  В началото на август 61-годишният мафиот претърпя интервенция в болничното заведение " Сан Салваторе " и въпреки че тя беше сполучлива, напредналият етап на рак е довел до необратимо утежняване на здравословното му положение.   В петък Денаро е получил солиден кръвоизлив и малко по-късно е изпаднал в положение на необратима кома, добавя организация АНСА.   Матео Месина Денаро, наказаният началник на сицилианската мафия " Коза Ностра ", беше хванат от полицията през януари след укриване от управляващите в продължение на три десетилетия.   Босът на мафията, считан за най-търсеният дезертьор в Италия, беше хванат от профилирано полицейско поделение в клиника за лекуване на рак в Палермо, където се лекувал под подправено име.

  Той е наказан задочно на пожизнен затвор за ролята си в серия от злокобни убийства и бомбени атентати в Италия.    Денаро е упрекнат и за гърмежите през 1992 година, при които умират водещи прокурори, борещи се с мафията, като Джовани Фалконе, Паоло Борселино и други.   Денаро е считан за непосредствен поддръжник на мафиотите Бернардо Провенцано и Салваторе Риина, добавя международната организация.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР