Най-сетне прословутото слънчево петно ​​AR3234 напусна обърнатата към Земята страна

...
Най-сетне прословутото слънчево петно ​​AR3234 напусна обърнатата към Земята страна
Коментари Харесай

НАСА: Има риск от нова изключително силна магнитна буря

Най-сетне прословутото слънчево леке ​​AR3234 напусна обърнатата към Земята страна на Слънцето, написа. То ​​порази Земята с поредност залпове от галактически лъчи, породени от слънчеви детонации от клас M и две детонации от клас X. И тъкмо когато изглеждаше, че Слънцето утихна, в този момент се появи ново леке.

AR3245 е новообразувано слънчево леке, което основава главоболия на астрономите. Обсерваторията за слънчева динамичност на НАСА заяви, че ядрото му ​се е разделило на две половини и има възможност това да го е направило ​​нестабилно и да провокира мощна слънчева стихия на Земята.

Разделянето на слънчевите петна провокира нови страхове от магнитна стихия

Слънчевата интензивност нараства, както стана ясно от обстоятелството, че януари и февруари 2023 година счупиха върховете във връзка с междинните слънчеви петна, следени за един месец, а март върви в същата посока. Освен това исторически данни от 75 години демонстрират, че слънчевите стихии са два пъти по-вероятни по време на равноденствие спрямо останалата част от годината. И защото 21 март е равноденствието, има опасения от извънредно мощна слънчева стихия.

Такива мощни слънчеви стихии са в положение да причинят необятен набор от вреди. Те могат да повредят спътници, електрически мрежи, радио връзки и други електронни устройства, даже медицински уреди. Те могат също да нарушат безжичните връзки, мобилната телефонна мрежа, интернет, GPS и други. И най-после, в редки случаи слънчевите стихии също се свързват с горски пожари. Накратко, мощна слънчева стихия може да ни изпрати непосредствено в тъмните епохи, в случай че погледнете най-лошия сюжет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР