Най-прекият републикански път между Велико Търново и Горна Оряховица през

...
Най-прекият републикански път между Велико Търново и Горна Оряховица през
Коментари Харесай

Експерти откриха пропуски в ремонта на пътя през резервата Арбанаси

Най-прекият републикански път сред Велико Търново и Горна Оряховица през архитектурния резерват Арбанаси е със основни пропуски след последния главен ремонт преди 5 години. Това установи инспекцията на Европейския център за транспортни политики (ЕЦТП). 

Анализът за положението и сигурността на придвижване е изработен след сигнал на депутата Явор Божанков. Пътят сред Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси е с огромна централизация на произшествия. 

ЕЦТП установи, че настилката след ремонта за близо 3 милиона лв. няма нужното сцепление и настъпателност, засечена е неприятна маркировка, поради която водачите губят ориентировка в коя част на платното се намират. Наноси, парчета и неприятно отводняване също са измежду пропуските, засечени от експертите. 

От Агенция " Пътна инфраструктура " показват, че за предходната година на пътя през Арбанаси са регистрирани 14 тежки произшествия, а повода била несъобразена и превишена скорост над ограничаването за сектора от 40 километра в час. От Пътната организация показват, че това лято ще положат износващ слой с платна асфалтово-бетонова примес с нараснала неравност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР