Най-популярните в света инструменти за изкуствен интелект (AI) се захранват

...
Най-популярните в света инструменти за изкуствен интелект (AI) се захранват
Коментари Харесай

AI инструменти от OpenAI и Meta генерират сексистко съдържание, ЮНЕСКО предупреждава

Най-популярните в света принадлежности за изкуствен интелект (AI) се зареждат от стратегии от OpenAI и Meta, които демонстрират предубеждения към дамите, съгласно изследване, стартирано в четвъртък от културната организация на Организация на обединените нации ЮНЕСКО.

Най-големите играчи в областта на ИИ за милиарди долари образоват своите логаритми върху големи количества данни, значително извлечени от интернет, което разрешава на техните принадлежности да пишат в стила на Оскар Уайлд или да основават изображения, въодушевени от Салвадор Дали.

Но техните резултати постоянно са подложени на критика за отразяване на расови и сексистки стандарти, както и за потребление на предпазени с авторски права материали без позволение.

Експертите на ЮНЕСКО тестваха логаритъма Llama 2 на Meta и GPT-2 и GPT-3.5 на OpenAI, програмата, която зарежда безплатната версия на известния чатбот ChatGPT.

Проучването откри, че всеки логаритъм — прочут в промишлеността като огромни езикови модели (LLM) — демонстрира „ недвусмисле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР