Най-новият продукт от винената серия се затваря с уникална цялостна

...
Най-новият продукт от винената серия се затваря с уникална цялостна
Коментари Харесай

Топ сомелиер оцени високо новото PIXELS Мерло

Най-новият артикул от винената серия се затваря с неповторима цялостна система, състояща се от три детайла

На специфична дегустация New Bloom Winery показа най-новото си вино PIXELS Мерло, годишна продукция 2016. То получи доста висока оценка от Председателя на Асоциацията на сомелиерите в България господин Михаил Марковски, който бе измежду първите дегустатори на новото вино. Виното e годишна продукция 2016, която се отличи с извънредно високо качество на гроздето, изключително за алените сортове. Новото PIXELS отлежава в дъбови бъчви най-малко 8 месеца и още веднъж се затваря с новаторската система Ardea Seal, която се състои от три детайла: вътрешно тяло, външна обвивка и специфичен „ щит ", който е в най-долната част на тапата и разрешава надзор на кислорода в бутилката. Тапата се приема за опция на класическия корк, с доста ниска въздушна пропускливост, предпазваща виното от външни въздействия, прахуляк и други. Подобна запушалка се употребява за скъпите френски виновност от най-висококачествените лозя на Кот д`Ор и Шабли в Бургундия, в категорията гранд крю. Според ръководителят на Асоциацията на сомелиерите усетът на PIXELS Мерло е мек, апетитен, уравновесен с задоволително дълъг край с букет на същите плодове и съставки. „ Вино, което ще носи приятни моменти в ресторант, бар, вкъщи и навън ", заключи Михаил Марковски в края на дегустацията.

„ Избрахме да разтеглим виненото си портфолиото PIXELS точно с ново Мерло, тъй като имаме вяра, че сме запазили както неговата характерност, по този начин и спецификата на района. Виното се създава от напълно лични лозови масиви в Найден Герово, Тракийска равнина. Доволни сме от получения артикул и считаме, че той напълно дава отговор на слогана на марката „ с внимание към всеки подробност ", разясниха от производителя. Марката PIXELS включва напълно едносортови виновност от Совиньон блан, Шардоне, пенливо от Глера, розе от Гренаш и алено от Каберне Совиньон. PIXELS Каберне Совиньон бе първото вино у нас, което се затваря с новаторската система Ardea Seal. Совиньон бланът в серията пък завоюва златен орден от Los Angelis International Wine Competition.

„ Търсим баланс сред традицията и нововъведението - работим както с добре познати сортове като Совиньон блан, Шардоне, Каберне, Мерло, Сира, Каберне Фран, по този начин и с нетрадиционни за страната ни - ние сме единствените, които имаме лични насаждения от немските Дорнфелдер и Регент - 800 дка Регент и 300 дка Дорнфелдер ", разясняват от избата. Две трендове характеризират виновността им: едната следва наложилия се през последните години у нас жанр виновност " Нов свят ", другата се връща към изискаността на традициите на Стария континент. Резултатът са виновност, които впечатляват модерните хора - тези, които се дефинират като посланици на най-новите трендове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР