Най-накрая – НАЙ-накрая! – първото в света куче-робот, което хвърля

...
Най-накрая – НАЙ-накрая! – първото в света куче-робот, което хвърля
Коментари Харесай

Създадоха първото в света куче-робот-огнехвъргачка

Най-накрая – НАЙ-накрая! – първото в света куче-робот, което хвърля пламъци, е на пазара! Какво толкоз ужасно може да стане…

Базираната в щата Охайо компания Throwflame продава „ Термонатора “ на своя уеб страница на цена от 9 420 $.

Четирикракият робот с дистанционно управление е екипиран с огнехвъргачка ARC, захранвана с бензин или бензино-дизелова примес, която може да създаде от дюзата си 9-метров пламък. Машинката има лазерни датчици, които оказват помощ да направлява и да заобикаля трудности, а хората могат да я командват благодарение на достанционно, което демонстрира аспект от първо лице посредством бордова камера в муцуната ѝ. За благополучие на човешкия тип, самостоятелното ръководство не е алтернатива.

Термонаторът може и да е кръстен на робот-убиец, който идва от постапокалиптичното ни бъдеще, само че компанията декларира, че задачите му са най-различни и напълно не злокобни – в това число надзор и попречване на горски пожари, ръководство на селското стопанство, премахване на сняг и лед и забавление.

Уебсайтът въпреки всичко разполага и със секция „ за отбранителни поръчки и експорт “ за всички военни, които се интересуват да се снабдят с него.

https://www.youtube.com/watch?v=rj9JSkSpRlM

В Съединени американски щати – страна, известна със буйната си обич към оръжията – огнехвъргачките са изцяло законни и значително нерегулирани в 48 щата. Единствените щати, в които има ограничавания, са Мериленд – където притежателите би трябвало да имат федерален лиценз – и Калифорния – където устройството би трябвало да стреля на разстояние по-малко от 3 метра.

„ Огнехвъргачките са законни и нерегулирани в множеството окръзи. Има възможност да можем да ви доставим “, се споделя на уеб страницата.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР