Най-много от започналите работа безработни през април в Търговищко са

...
Най-много от започналите работа безработни през април в Търговищко са
Коментари Харесай

Най-много от започналите работа безработни през април в Търговищко са наети в секторите на търговията и на ремонта на автомобили


Най-много от почналите работа безработни през април в Търговищко са наети в секторите " Търговия " и " Ремонт на коли " – 15,6 на 100. Следват преработващата индустрия и селското и горското стопанство – над 10 %. През месеца общият брой на почналите работа регистрирани безработни е 347, оповестяват от Регионалната работа по заетостта в Русе, представени от Българска телеграфна агенция. 

Своето ново работно място посредством бюрата по труда в региона са намерили и други четирима души, представители на групите на пенсионерите, учащите и заетите.

По данни на Дирекцията по заетостта, 77 % от почналите работа са устроени в действителната стопанска система. Други 81 безработни от рисковите групи са били назначени на субсидирани работни места - трима по стратегии за претовареност и 78 по схеми на Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси ” (ОПРЧР).

Схемата „ Заетост за теб ” по ОПРЧР, която работи юли 2020 година като антикризисна мярка, продължава да обезпечава работа на безработни, като единствено през април са подписани трудови контракти с нови 84 индивида.

Продължава и даването на средства по антикризисната мярка 60/40. По тази процедура през месеца са утвърдени заявките на 18 работодатели за опазване заетостта на 466 служащи и чиновници.

През април декларираните работни места на първичния пазар на труда в област Търговище са 173. Най-голям дял свободни работни позиции в действителната стопанска система са декларирани в преработващата индустрия (24,3 процента), в административните и спомагателните действия (24,3 на сто), в строителството (13,4 процента),  в селското, горското и рибното стопанство (9,2 на сто). 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР