Най-малко трима души загинаха, има опасения за още жертви, след

...
Най-малко трима души загинаха, има опасения за още жертви, след
Коментари Харесай

Трима загинали и 12 ранени при пожар в хотел в Хонолулу

Най-малко трима души починаха, има опасения за още жертви, след пожар в многоетажна постройка в Хонолулу - столицата на американския щат Хавай, оповестява Би Би Си.

12 души са ранени. Огнената буря е почнала на 26-ия етаж, където са открити трите жертви, и се популяризирала до 28-ия етаж. Ето какво сподели една от оживелите:

" В един миг пожарът стартира да излиза през прозорците и стигна до 27-ия етаж. Беше като филм на ужасите, единствено че се случваше в действителност. Аз пребивавам на 31-ия етаж и имаше въздух, само че внезапно пушекът стигна до нашия етаж и стана доста рисково да останем, макар че нямаше огън. Разпространяваше се доста бързо, виждахме го да се изкачва по комина. Видяхме един човек да стои на перваз и не знам дали съумя да се измъкне. Той живееше в студио и нямаше веранда и беше в неприятна обстановка. "

Сградата има общо 36-етажа и е издигната през 1971 година Членове на личния състав настояват, че в постройката е липсвала противопожарна дъждовална система. Пожарът в хотела в Хонолулу става тъкмо месец след пожара в " Гренфел Тауър " в Лондон, при които починаха към 80 души.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР