Най-малко пет ракети са били изстреляни от иракския град Зумар

...
Най-малко пет ракети са били изстреляни от иракския град Зумар
Коментари Харесай

Пет ракети са изстреляни от Ирак към американска военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни от иракския град Зумар към американска военна база в Североизточна Сирия на 21 април, оповестиха пред американски медии с позоваване на два иракски източника от сферата на сигурността.

Нападението против американските сили е първото от началото на февруари, когато подкрепяните от Иран групировки в Ирак прекратиха нападенията си против американските войски.

Нападението става ден откакто иракският министър-председател Мохамед Шиа ал Судани се завърна от посещаване в Съединени американски щати и се срещна с президента Джо Байдън в Белия дом.

Два източника от службите за сигурност и върховен офицер от армията обявиха, че ракетната установка, закрепена на задната част на дребен камион, е била паркирана в граничния със Сирия град Зумар.

Военният чиновник разкри, че камионът се е запалил от детонация на неизстреляни ракети по същото време, когато в небето са се появили военни самолети.

" Не можем да потвърдим, че камионът е бил бомбардиран от американски военни самолети, в случай че не го проверяваме ", съобщи военният чиновник при изискване за анонимност заради деликатността на случая.

Иракските сили за сигурност са били ситуирани в региона и са почнали търсене на причинителите, които са избягали от региона, употребявайки друго транспортно средство, сподели чиновник по сигурността, който се намира в град Зумар.

В изказване на иракското звено " Медика за сигурност " - формален орган, отговарящ за разпространението на информация за сигурността - се споделя, че иракските сили са почнали " огромна интервенция по търсене и инспекция ", ориентирана към причинителите наоколо до сирийската граница, и дават обещание да ги изправят пред съда.

Офицер от армията съобщи, че камионът е бил конфискуван за по-нататъшно следствие и първичното следствие демонстрира, че той е бил погубен от въздушен удар.

" Общуваме с съдружните сили в Ирак, с цел да обменим информация за това нахлуване ", добави офицерът.

Нападенията бяха осъществени ден откакто рано в събота при голяма детонация във военна база в Ирак почина член на иракските сили за сигурност, в които вземат участие подкрепяни от Иран групировки. Командирът на силите съобщи, че става въпрос за нахлуване, до момента в който армията съобщи, че води следствие и по това време в небето не е имало военни самолети. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР