Най-малко 64 са вече загиналите при пожара, който избухна тази

...
Най-малко 64 са вече загиналите при пожара, който избухна тази
Коментари Харесай

Жертвите на огнения ад в сграда в Йоханесбург вече са 64

Най-малко 64 са към този момент починалите при пожара, който избухна тази нощ в рушаща се пететажна постройка в южноафриканския град Йоханесбург, употребена от бездомни хора за заслон, оповестиха през днешния ден службите за изключителни обстановки, представени от Асошиейтед прес.

Някои от жителите наподобява са скочили през прозорците, с цел да се спасят от пламъците, и са починали, сподели представител на локалните управляващи. Седем от жертвите са деца, посочи представител на службите за изключителни обстановки.

Още 43-ма души са потърпевши в пожара, избухнал към 1 часа през нощта в центъра на града, сподели Робърт Мулаудзи от службата за справяне с изключителни обстановки.

В региона има доста изоставени и рушащи се здания и в тях постоянно намират заслон бездомни хора. Мулаудзи сподели, че броят на жертвите евентуално ще продължи да пораства и че може да има доста хора, блокирани в постройката от пламъците. 

Мулаудзи сподели, че за преодоляването на пожара с а били нужни три часа, а до сутринта пожарникарите са съумели да стигнат единствено до три от петте етажа на постройката.

" За повече от 20 години в службата в никакъв случай не съм виждал нещо сходно ", съобщи той.

Сградата от вътрешната страна на процедура съставлява нещо като " неофициално населено място ", в което са направени бараки и други спонтанни структури, а хората са натъпкани в стаите, сподели той. Според него на всички места е имало трудности, които са затруднявали жителите да избягат от смъртоносния пожар и са пречили на спешните екипи да работят на място. 

Спасителните екипи са разкрили 64 тела, сподели Мулаудзи и акцентира, че шансът някой да бъде открит жив часове след експлоадирането на пожара е доста дребен. Според очевидци в постройката евентуално са живели към 200 души, предава Българска телеграфна агенция.

31 August 2023
JOHANNESBURG|- At least 64 people have died and 43 injured after a fire broke out at a five-storey building in the early hours of Today at Osindiso residential building in Marshall
— RN Mandhlazi (@mandhlazi01)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР