Най-малко 45 души са загинали при огромен пожар в шестетажна

...
Най-малко 45 души са загинали при огромен пожар в шестетажна
Коментари Харесай

Най-малко 45 души са загинали при пожар в шестетажна сграда в Бангладеш

Най-малко 45 души са починали при голям пожар в шестетажна постройка в Бангладеш. Други най-малко 22 са били признати в локалните лечебни заведения с изгаряния и други типове рани. В постройката главно са се помещавали заведения за хранене и дребни бизнеси.

Властите в страната обявиха, че евентуално приключване на газ или забравена печка може би са предизвикали пожара в столицата Дака. Те допълват, че той се е популяризирал, а за преодоляването му са били нужни два часа и напъните на 13 пожарни екипа. Премиерът на страната Шейх Хасина изрази скръбта си случая, като подреди на чиновниците да обезпечат бързо лекуване на ранените. 

 
Видях пожара, още когато той беше на първия етаж. Преместихме се на покрива на постройката. Около 30 души бяха там. След като огънят беше овладян, чиновниците на пожарната работа се качиха на едната страна на покрива и ни избавиха. 
Мохамед Сиам, оживял:

Лекарите в страната споделят, че множеството от починалите са умряли от задушаване, а други са изгубили живота си, до момента в който са скачали от постройката. От своя страна държавното управление съобщи, че е основало петчленна комисия за следствие на случая. Пожарите са постоянно срещано събитие в гъсто обитаемата Дака, където през последните години са били издигнати доста нови здания, множеството от които без съответни ограничения за сигурност. Смята се, че в множеството случаи случаите са породени от неизправни газови бутилки, климатици и неприятна електрическа апаратура. Припомняме, че през юли 2021 година 54 души починаха във фабрика за преправка на храни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР