Най-малко 11 души са убити при израелски удар по джамия

...
Най-малко 11 души са убити при израелски удар по джамия
Коментари Харесай

Ръководител на агенция на ООН: В Газа всеки ден е борба за оцеляване

Най-малко 11 души са убити при израелски удар по джамия в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа. Това оповестява палестинската осведомителна организация УАФА.

Палестинските здравни управляващи оповестяват за четирима убити и няколко ранени при израелски въздушен удар по град Рафа, където са се подслонили повече от половината от 2.3-те милиона поданици на Газа. Хората се приготвят за израелска сухопътна атака.

Ръководителят на Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси на Организация на обединените нации би паника, че израелските военни не разрешават безпрепятственото снабдяване на жизненоважна помощ в палестинския анклав.

 
Днес можем ясно да кажем, че има 2 милиона оцеляващи. Всеки ден е безусловно битка за оцеляване. Защото няма място, където да се остане или откъдето да се тръгне безвредно. Къщи, коли, камиони, пътища са унищожени. По-голямата част от учебните заведения в Газа са разрушени, няма нито един университет.
Андреа де Доменико – началник на офиса на Службата за съгласуваност на филантропичните въпроси

Десетки хора, доста от които деца, получиха храна от благотворителна организация в двора на учебно заведение в град Деир ал Бала в линията Газа.

Храната е нищожна, като огромна част от палестинската територия се намира на ръба на всеобщия апетит.

Близо 34 000 са убити от началото на войната на Израел в Газа, а над 76 000 са ранени. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР