Най-малко 10 души загинаха, а девет са ранени при ,

...
Най-малко 10 души загинаха, а девет са ранени при ,
Коментари Харесай

Поне 10 души са загинали при пожар в китайски регион, блокиран заради COVID


Най-малко 10 души починаха, а девет са ранени при, избухнал в жилищна постройка в Урумчи, столица на самостоятелния регион Синцзян, оповестиха управляващите, представени от ДПА.

Видеоклипове, публикувани в обществените мрежи, демонстрират големи пламъци, излизащи от прозорците на 15-ия етаж на блока. Пожарът избухнал в четвъртък.

Над 100 дни огромна част от Синцзян е блокирана поради разпространяването на Коронавирус.



Местни поданици оповестиха в обществените мрежи, че рестриктивните мерки са попречили на избавителните работи, като някои хора не са съумели да избягат от горящата постройка заради заключени порти.

Според известията някои са излезли от жилищата си прекомерно късно или въобще не са ги напуснали от боязън да не нарушат рестриктивните мерки на локдауна.

Китайското управление е подложено на критика от години за отношението си към уйгурското малцинство в Синцзян. Правозащитници настояват, че стотици хиляди хора са интернирани в лагери за превъзпитание.

Китай в последните дни записва рекордни нива при броя на новите случаи на коронавирус от началото на пандемията. Националната здравна работа заяви за над 35 000 през днешния ден.

Понастоящем в градове с над един милион поданици като Пекин, Гуанчжоу и Чунцин са въведени строги ограничавания на придвижването.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР