Най-изтъкнатият астроном на Обединеното кралство смята, че ако някога се

...
Най-изтъкнатият астроном на Обединеното кралство смята, че ако някога се
Коментари Харесай

Изтъкнат британски астроном: Извънземният живот може да е форма на изкуствен интелект

Най-изтъкнатият астроном на Обединеното кралство счита, че в случай че в миналото се сблъскаме с извънземен живот, той може да е форма на AI.

В материал за BBC английският кралски астроном лорд Марин Рийс теоретизира концепцията за извънземен изкуствен интелект. " Ние, човешките същества, може да сме покрай края на Дарвиновата еволюция - към този момент не е належащо да станем най-силните, с цел да оцелеем - само че софтуерната еволюция на изкуствено интелигентните мозъци едвам в този момент стартира ", споделя английският академик.

" Може да минат единствено още един или два века, преди хората да бъдат изпреварени или надминати от неорганичния разсъдък. Ако това се случи, то нашият тип ще да бъде единствено къса интерлюдия в историята на Земята, преди машините да поемат властта. Въпреки че постоянно си представяме извънземните като хуманоиди или най-малко от плът и кръв, има значителен късмет те да са по-изкуствени. Това може да изясни за какво космосът наподобява толкоз празен от живот като нас ", продължава кралският астроном.

Още през юни лорд Марин Рийс разгласява сходна обява в Scientific American. В нея той твърди, че AI е отговорът на известния абсурд на Ферми. Това и означавало, че човечеството търси живот по изцяло неправилен метод, а извънземният изкуствен интелект може и да не желае да бъде открит, написа dir.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР