Най-горещата тенденция в пътуванията днес не е да отидете в

...
Най-горещата тенденция в пътуванията днес не е да отидете в
Коментари Харесай

Най-новата тенденция при пътуванията, която може да ви изненада

Най-горещата наклонност в пътуванията през днешния ден не е да отидете в най-натоварения град или да търсите най-шумния нощен живот. По-скоро е противоположното - от ден на ден хора желаят успокоение и тишина. Това настояват туроператери, представени от AP. Туристите желаят да избягат от напрегнатото всекидневие и зачестилите след пандемията случаи на бърнаут и да прекарат ваканциите си в по-спокойна конюнктура, оставяйки време за тишина, релакс и самонаблюдение.

Независимо дали пътешествениците търсят тихи разходки или спокойни гледки към природата, " търсенето на тишина " се трансформира в световна наклонност за пътешестване.

" За доста хора тихото пътешестване надвишава бягството от какофонията на всекидневието по време на почивка. Това може да бъде прекосяване към самовглъбяване, по-дълбока връзка с мястото, където се намираме - както безусловно, по този начин и в метафоричен смисъл ", разясняват туристически сътрудници пред AP. 
 Снимка 656847
Източник:

Списанието JAMA Psychiatry разгласява изследване в края на 2022 година, което демонстрира, че съзнателната медитация е също толкоз ефикасна, колкото лекарство, употребявано за лекуване на тревога. Затова трансформиращото пътешестване е наклонност, която опбелязва напредък. Индустрията на " уелнес туризма " е фокусирана върху търсенето на свръхлични почивки и престои, насочени към здравето.
 10 дестинации в Европа, за които туристите ще заплащат нови такси от 2024 година
10 дестинации в Европа, за които туристите ще заплащат нови такси от 2024 година

Популярни дестинации в Европа постановиха мярката за генериране на приходи

Концепцията за " умерено почивка "

Тази идея влиза в деяние, защото голяма част от туристите търсят оазис, където могат да изключат телефоните си, да се откъснат от пангажиментите в офиса и да се съсредоточат върху грижата за себе си. Има набор от места за усамотение, които оферират цифрови детоксикации или тихи медитации на участниците. Друга възходяща наклонност са хората, които вършат тихи разходки, което им разрешава да се изгубят в мислите си, вместо да слушат музика или да приказват с другите ходещи.

Black Tomato, компания за първокласни пътувания, предлага на някои туристи пътешестване, наречено безусловно " Изгубете се ".

Това неповторимо предложение изисква търсещите пътешестване да попълнят обстоен въпросник за това какво се надяват да чакат от пътуването си, само че те няма да знаят какво има в магазина или къде отиват, до момента в който не дойдат, оповестява АП.

Получавате препоръки за подготовка преди пътешестване и указания за навигация, а по-късно, по време на пътуването, всички прехвърляния, екипировка и начертани контролни точки, от които ще се нуждаете. Вашият прогрес се следи от експерт в определената среда и от локален екип за поддръжка. Можете да се " спасите " когато и да е.
 Топ 10 страни, в които туристите не са добре пристигнали
Топ 10 страни, в които туристите не са добре пристигнали

Някои от тях се популяризират като мечтани дестинации
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР