Най-голямата турска строителна компания Enka Insaat обяви, че придобива българския

...
Най-голямата турска строителна компания Enka Insaat обяви, че придобива българския
Коментари Харесай

Най-голямата турска строителна компания купува български соларен разработчик за €8.4 милиона

Най-голямата турска строителна компания Enka Insaat разгласи, че придобива българския разработчик на слънчеви централи Town Up 8 в договорка за €8,4 милиона. За договорката излиза наяве и от борсовата декларация на турската компания, листнaта в Истанбул. Town Up 8 към този момент има лиценз за създаване и създаване на 40 MW слънчева фотоволтаична електроцентрала в България. 

Enka Insaat е платила €1,782 евро на акция за целия личен капитал на българската компания, който е с номинална стойност 470 000 лв., оповестява в борсова декларация купувачът.

Town Up 8 е учредена през 2021 година и се занимава с планиране, доставка и инсталиране на системи за произвеждане на сила от възобновими и стандартни енергийни източници, както и с произвеждане и продажба на сила от възобновими и стандартни източници.
 Германски народен представител: Можем да стартираме да купуваме слънчеви панели от България
Германски народен представител: Можем да стартираме да купуваме слънчеви панели от България

Традиционната сила става неизгодна както стопански, по този начин и политически, безапелационен е Бернхард Херман

Турската Enka е учредена през 1957 година. Компанията е профилирана в инженеринга и построяването на инфраструктурни планове в региона на нефта, газа, електричеството, нефтохимическата индустрия, рафинерии и тръбопроводи. Фирмата има дъщерни сдружения в 30 страни, в това число в бранша на недвижимите парцели, както и в доставката и дистрибуцията на машини, туризъм, пътувания, таксиметрови услуги и корпоративни софтуерни системи.

През март тази година стана ясно, че консорциум на американската група Bechtel и турската Enka е определен от държавното управление в Скопие за строителството на две автомагистрали в Северна Македония.
 Кои са най-големите слънчеви паркове у нас?
Кои са най-големите слънчеви паркове у нас?

" Бумът " от планове се случва през последните две години
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР