Най-голямата криптовалута поскъпна с над 2000 долара в рамките на

...
Най-голямата криптовалута поскъпна с над 2000 долара в рамките на
Коментари Харесай

Как фалшива новина изстреля за кратко биткойн до 30 хил. долара

Най-голямата криптовалута нарастна с над 2000 $ в границите на минути в понеделник - до близо 30 000 $. Причината беше (преди Twitter) от една от най-големите крипто медии Cointelegraph, че в Съединени американски щати е утвърден първият борсово търгуван фонд (ETF), който е основан на действителни покупки на bitcoin.

Според поста той е ръководен от BlackRock iShares. Близо 30 минути по-късно той е заличен, а по-късно Cointelegraph се извини и разгласи, че прави вътрешно следствие. Пред Coindesk от BlackRock са удостоверили, че няма такова нещо.

Това резонно аргументи назад спад на биткойн - той се върна на равнищата от малко над 28 хиляди $.

Невярната вест доведо до очистване на къси позиции в bitcoin за 81 млн. $, а след понижението му - дълги позиции за 31 млн. $, показва Coindesk.
Реклама Историята е показателна за няколко неща:
Kриптопазарът остава неимунизиран от спекулации и погрешни изказвания , с които може да се манипулират цените на активите. Нещо, което се е случило нееднократно. Притеснителното е, че това се случва и от профила на авторитетна медиа като Cointelegraph. Постът й в X е забелязан над 4 млн. пъти - погрешната вест и последвалото опрощение. В него от редакцията обясниха и образно показаха по какъв начин се е случило всичко - от канал в Telegram, където се търсят вести, представляващи интерес за читателите. Там излиза вест за утвърждения ETF, за който се твърди, че е от терминала на Bloomberg. В следствие нещо в връзката се обърква, от там са нарушени вътрешните правила и в последна сметка постът в X излиза, което предизвиква скока на BTC. Изтриването идва откакто BlackRock и Bloomberg отхвърлят сходна информация пред Cointelegraph. Скокът демонстрира какъв брой значимо е за промишлеността и за вложителите институционалното приемане (adoption) на биткойн . В момента в Съединени американски щати има няколко ETF, само че те са основани на фючърси върху криптовалутата. Комисията по скъпите бумаги е отхвърлила до момента всички поръчки за спот фонд. Един от претекстовете й са били неналичието на регулации и опциите за операции на цените. Освен това пазарът на криптовалути остава много волатилен, неустойчив и сензитивен на всякаква информация . Всичко това е на фона на съществени събития, които да го тласнат в някаква по-ясна посока.
Странен залог донесе 2.2 млн. $ от подправената новинаОт Робърт Христов От най-големия уебсайт за крипто залози Rollbit побързаха да разгласяват в X по какъв начин техен консуматор е спечелил над 2.2 млн. $ със залог от 50 хиляди (над 40x), като съответния post бе ориентиран към крипто медиaта Cointelegraph с думите " ти ли си това ". Мнозина спекулират, че точно " вътрешен човек " в Cointelegraph e направил огромния и супер рисков залог като е вярвал, че въздействието на медиaта е задоволително краткотрайно да увеличи цените, с цел да успее да " осребри фиша ". В съответния случай спад на BTC едвам с 50 $ е бил задоволителен да " занули " позицията. Това е първият и единствен залог на съответния консуматор, който незабавно след изплащането на залога си го е изтеглил в ETH, най-вероятно тъй като е най-бързо. Разбира се остава опцията всичко да е било просто съвпадане, само че за мнозина в Матрицата на web3, съвпадения не съществуват. Свързани публикации Криптопазарът се лута сред инфлационни страхове и очаквания за ценови отскок 12 октомври 2023, 14:45 Няколко разновидността по какъв начин да се влага в крипто 6 октомври 2023, 12:06 Волатилността на криптопазарите се завърна с внезапни спадове и покачвания 12 септември 2023, 11:25 Съдебно решение в Съединени американски щати върна очакванията за ETF с действително владеене на биткойн 31 август 2023, 14:52

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР