Най-голямата банка в страната - Обединена българска банка (ОББ), и

...
Най-голямата банка в страната - Обединена българска банка (ОББ), и
Коментари Харесай

ОББ и Стопански факултет на СУ ще подкрепят млади предприемачи от регион Кърджали

Най-голямата банка в страната - Обединена българска банка (ОББ), и Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски " започват план „ Мастър Клас за млади бизнесмени от област Кърджали ". Целта е да се насърчат младежкото предприемачество и новаторските хрумвания, свързани с устойчивото развиване, здраве, финансова и цифрова просветеност и нововъведения.

В рамките на плана ще бъде нараснала готовността на младежи от област Кърджали да станат бизнесмени, както и потенциала за развиване на млади бизнесмени и на организации, които работят с младежи. Дейностите обгръщат събиране на хрумвания на младежи, провеждането на мастър клас за развиване на предприемачески умения и запознаване с опциите за финансиране на концепциите, срещи с сполучливи бизнесмени, менторство от страна ОББ и преподаватели от Стопански факултет, както и конкурс за показване на концепциите. В плана могат да включат младежи до 29 навършени години към края на декември 2023 година, както и възпитаници от 11 и 12 клас през актуалната образователна година.

Регистрацията към този момент е отворена и всички искащи могат да аплайват онлайн на адрес: През месеците ноември и декември престоят коучинг сесии и срещи с сполучливи бизнесмени.

По данни от Евробарометър 513, младежкото предприемачество в България се развива чудесно на фона на трендовете на останалите страни е Европейския съюз. 23% от българските младежи при приблизително за Европейски Съюз 14% и минимално 6% във Финландия подхващат стъпки за реализирането на бизнес. Реалното младежко предприемачество в по-малките градове е повече от два пъти по-ниско в сравнение с в трите ни най-големи града. „ Има сериозна нужда от догонване на високите равнища на предприемачество в столицата и най-големите градове. Област Кърджали възвръща предприемаческата интензивност след Ковид най-бързо след София-град и София-област (28% растеж на новите компании по отношение на 2019 г.), само че към момента е под междинната за страната (на 1000 души). За област Кърджали новите компании за първите 10 месеца са 3.46 на 1000 души, до момента в който за България са 5.26 нови компании. Ето за какво ние взехме решение да се фокусираме точно върху област Кърджали за поддръжка на предприемачеството отвън София. ", показа доцент доктор Тодор Ялъмов, зам.-декан на Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски ".

Стопански факултет и ОББ си партнират стабилно за поддръжка на предприемачеството и виновното ръководство в София, а през 2023 година уголемяват географския обсег на съдействието си. Като най-голямата банка в България и в район Кърджали, ОББ оказва помощ на бизнес клиентите си да започват, да порастват и да защитят финансовото си завещание за бъдещите генерации. Чрез взаимния план банката и Стопански факултет на СУ „ Св. Климент Охридски " поемат ангажимент да работят интензивно за подсилване на предприемаческа екосистема в район Кърджали с явен фокус върху младежите.

Предприемачите, които се включат в Мастер класа, ще се приготвят и за други надпревари през 2024 година проведени от ОББ и Стопански факултет. Повече информация за идни уебинари и срещи ще бъде оповестена на адрес:

За повече информация:

Мила Миленова
Директор „ Корпоративни и маркетингови връзки ", ОББ
Кънтри информационен управител на КВС Груп за България
Тел.: +359878526303
Имейл:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР