Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория си

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория си
Коментари Харесай

Григор Димитров полетя към финала в Париж, чака Джокович

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория си край от шампионат от сериите Мастърс. Григор победи с 2:1 сета гръцкия тенисист Стефанос Циципас и си обезпечи мач за купата на следващия ден.
Прочетете още
Мачът стартира повече от съвършено за Григор Димитров, който направи ранен пробив и го затвърди - 3:0. След това нямаше други пробиви и се стигна до 4:2 за българина. До края на сета нямаше повече пробиви и след 6:3 Григор взе първата част.

Вторият сет стартира равностойно и без пробиви - 2:2. Стигна се и до 4:4 още веднъж без пробиви. В деветия кръг Григор стигна до две благоприятни условия за пробив, само че не съумя да ги осъществя и Циципас взе подаването си - 5:4. Сетът приключи без пробиви и трябваше да се взема решение след тайбрек, в който Циципас завоюва със 7:1 точки.

Без пробив стартира третата част - 2:2. Двубоят продължи без пробиви и се стигна до 5:5. Григор взе подаването си и принуди Циципас да сервира за оставане в мача - 6:5, само че гръцкия тенисист не сгреши и всичко трябваше да се взема решение след тайбрек.

В тайбрека Григор беше свръхестествен и поведе с 5:0 точки.и след 7:3 точки стигна до огромния край, който е на следващия ден.

Така Григо чака спечелилия от дуела сред Новак Джокович и Андрей Рубльов във финала. Това е втори край за българина на шампионат от сериите Мастърс.

Григор Димитров си обезпечи 600 точки за ранглистата и 487 420 евро от наградния фонд. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР