Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи едно отлично каране

...
Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи едно отлично каране
Коментари Харесай

Алберт Попов 4-ти след първия манш в Мадона ди Кампильо

Най-добрият български скиор алпиец Алберт Попов направи едно чудесно каране в първия манш на нощния слалом, годен за Световната купа по ски алпийски дисциплини, в Мадона ди Кампильо (Италия) и заема четвъртата позиция преди второто втурване по-късно през днешния ден.

Аби се оправи чудесно с трасето, което беше подредено от треньора на Швеция Кале Еноксон и изостана с едвам 0.42 секунди от първото място в края на спускането си. Българинът бе най-бърз в два от четирите бранша (първи и трети) и даже беше отпред след третата междинна контрола.

Той обаче загуби цели 0.48 от олимпийския първенец от Пекин 2022 Клеман Ноел (Франция), който оглави класирането, в последния бранш и зае четвъртото място, с време от 48.38 секунди. Това значи, че той ще бъде 27-ми по трасето във втория манш по-късно довечера.„ Беше ужасно, чувството беше положително. За първи път направих манш като на тренировките, което е добре. Ще се опитам да бъда по-прецизен, да не позволявам доста неточности и да направя чист и бърз втори манш “, сподели българинът след своето втурване пред репортерката на Евроспорт – Франческа Марсаля.

„ Подредбата на вратите не беше от обичаните ми, тъй като беше прекомерно директна, само че дистанцията сред вратите беше малко, тъй че беше добре за мен “, добави още българският ас.

По-бързи от него в първото втурване с изключение на Ноел бяха още Тимон Хауген (Норвегия) и Лоик Меяр (Швейцария). Двамата дадоха равно време и имат задатък от 0.05 пред Аби преди втория манш. Петицата преди него затваря Даниел Юл (Швейцария), който изостава с 0.05 от Алберт.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР