Най-добрият български съдия по футбол Георги Кабаков остава в Първа

...
Най-добрият български съдия по футбол Георги Кабаков остава в Първа
Коментари Харесай

Георги Кабаков остава в Първа категория на УЕФА, получава лиценз за ВАР-арбитър

Най-добрият български арбитър по футбол Георги Кабаков остава в Първа категория на ранглистата на УЕФА и за 2022-а година и не попада измежду осемте арбитри, които са промотирани в Категория Елит, стана ясно от одобряването на новите листи на европейската асоциация.

Това са Франсоа Летешиер (Франция), Даниел Зиберт (Германия), Давиде Маса (Италия), Сердар Гозубуюк (Нидерландия), Сърджан Йованович (Сърбия), Сандро Шерер (Швейцария), Хосе Мария Санчес Мартинес (Испания) и Халил Умут Мелер (Турция).

Съдийската комисия на УЕФА е решила, че няма да намалява съдии от Елитна в Първа категория и описът с най-хубавите арбитри включва 32-а. Най-много са от Германия и от Испания- по четирима. Испанците са Антонио Матеу Лаос, Хесус Хил Мансано, Карлос дел Серо Гранде и Санчес Мартинес. Германците са Феликс Цвайер, Даниел Зиберт, Дениз Айтекин и Тобиас Щийлер.

Добрата вест за Георги Кабаков е, че към този момент има лиценз и за ВАР-арбитър в дуели на ФИФА и УЕФА. Няма различен българин, който да е утвърден за момента. Така 35-годишният пловдивчaнин може да бъде включен в интернационалните бригади като ВАР-арбитър.

Шведът Андреас Екберг, италианецът Марко Гуида, Алехандро Ернандес Ернандес (Испания), Ирфан Пелито (Босна и Херцеговина), Бартош Франковски (Полша), Лоурънс Висер (Белгия), Георги Кабаков, Донатас Румсас (Литва), Андрис Трейманис (Латвия) са останалите арбитри, които са били обсъждани като евентуални кандидати за място в Категория Елит. Вероятно от тях ще бъдат определени реферите, които ще доближат до най-високата категория в УЕФА през идната 2023-а година.

Промяната, която касае също по този начин българското съдийство е, че отпада Трета категория в ранглистата на УЕФА. Така Трета и втора група на европейските рефери е обединена в една - Втора. Там от дълго време са номер 2 Ивайло Стоянов, номер 3 Волен Чинков и номер 4 Никола Попов, а в този момент към тях се прибавят Георги Давидов и Драгомир Драганов, до момента в Трета.

При ръководещите дами в Категория 1 остават от България Християна Гутева и Галя Ечева. Кристина Георгиева е във втора.

Преди дни Кабаков и Гутева бяха определени за номер 1 в България за отиващата си 2021-а година надлежно при мъжете и при дамите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР