Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова изигра поредния си силен мач

...
Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова изигра поредния си силен мач
Коментари Харесай

Виктория Томова взе сет на световната №3, но отпадна в Дубай

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова изигра следващия си мощен мач по време на WTA 1000 шампионата в Дубай, само че за жалост отстъпи с 2:6, 7:5, 1:6 на международната №3 в женския тенис Джеиска Пегула.

Преди тази среща 27-годишната софиянка, която потегли от квалификациите беше постигнала три следващи триумфи и през днешния ден също даде сериозен отпор на Пегула, само че силите ѝ стигнаха единствено за сет.

Срещата стартира мъчно за българката, която в първия сет се оказа догонваща с 0:4, инкасирайки два следващи пробива. До края на частта нито Томова, нито Пегула съумяха да задържат подаванията си и по този начин сетът отиде в интерес на американката след 6:2.

Първата ни ракета отговори уместно на старта на втория сет и след два пробива на сметката си небрежно дръпна с 5:1 геймовете. В идващите минути обаче Виктория Томова пропусна общо шест сетбола и това разреши на Пегула да стигне до равенството при 5:5. Все отново българката откри сили да стигне до нов пробив, повеждайки с 6:5, а по-късно на собствен сервис най-сетне затвори втората част след 7:5.

За страдание, Вики не съумя да употребява тази насъбрана инерция и при започване на третия сет, когато тя загуби откриващите пет гейма и това предреши крайния излаз на срещата след 6:1 в интерес на Пегула.

Успехът класира американката за осминафиналите, където я чака мач против нейната сънародничка Шелби Роджърс или румънската квалификантка Ана Богдан.

Въпреки че напуща конкуренцията в Дубай пък, положителната серия на Виктория Томова ще ѝ разреши да се изкачи в ранглистата, като тя има всички шансове да усъвършенства рекордното за нея 89-то място.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР