Най-бързият българин за 2023 г. Христо Илиев тренира дистанционно, научи

...
Най-бързият българин за 2023 г. Христо Илиев тренира дистанционно, научи
Коментари Харесай

Най-бързият българин тренира дистанционно

Най-бързият българин за 2023 година Христо Илиев тренира отдалечено, научи Novsport.com .

Той натъртва над уроците в родния си Сливен, където учи в Математическата гимназия, а подготвителната му група е в София. Тийнейджърът се приготвя при именитата Валя Демирева. Но когато не са на лагери, тя дава проекти и Илиев извършва инструкциите на разстояние от треньорката си. Демирева не желае да отделя възпитаника си от учебното заведение в последната година на образованието му в влиятелното школо.

„ Голяма част от подготовката ми с нея прекарваме по лагери, а през другото време тренировките стават отдалечено. Трудно е, само че когато има доверие и предпочитание, нещата се получават. Чудесен екип сме ”, разяснява Илиев.

Двамата работят дружно от пролетта, а през лятото Илиев към този момент се подреди четвърти на 100 м на европейското състезание за юноши под 20 година в Йерусалим (Изр). Той е №1 в българската класация на 100 м за годината при мъжете с 10.38 сек, макар че завоюва среброто на шампионата. Първенец на шампионата ни стана Слави Мутафов, също ученик на Демирева, само че през годината той има 10.57 сек. Илиев е първенецът ни в късия спринт при юношите.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР