Най-актуалните въпроси, както и регионални политики в борбата срещу изпирането

...
Най-актуалните въпроси, както и регионални политики в борбата срещу изпирането
Коментари Харесай

ДАНС бе домакин на Годишната среща на Мрежата на експертите в борбата срещу изпирането на пари - АМОН

Най-актуалните въпроси, както и районни политики в битката против изпирането на пари, разискаха в София от 5 до 6 юни специалисти и публични посетители от Европейския съюз, страни от Западните Балкани, Швейцария, Съединени американски щати, Израел, Украйна, Грузия, Австралия и Колумбия.

България бе показана от специалисти на Държавна организация „ Национална сигурност “ и Министерство на вътрешните работи. Това оповестиха от пресцентъра на ДАНС.

Акцент на събитието бе определянето на проблематични области при противодействието на изпирането на пари, които на идващ стадий се залагат в основите на бъдещи законодателни промени в Европейски Съюз. По време на семинара бе наблегнато и на значителната роля, която имат публично-частните партньорства в процеса.

Европол е непрекъснат Секретариат на АМОН, като европейската полицейска работа е виновна за координацията на интернационално равнище сред всички структури при провеждането на профилирани интервенции в битката против изпирането на пари.

Държавна организация „ Национална сигурност “ поема председателството на АМОН при започване на 2017 година Активната работа на АМОН способства за по-доброто съдействие на национално и интернационално равнище сред ангажираните институции в битката против изпирането на пари.

Събитието е в осъществяване на план ISFP-2017-AG-IBA-AMON „ Неформална група на специалистите по изпиране на пари “, финансиран по Фонд „ Вътрешна сигурност “ с бенефициент ДАНС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР