Навръх Стефановден през 2018 г. майка и син извършват жестоко

...
Навръх Стефановден през 2018 г. майка и син извършват жестоко
Коментари Харесай

Заварчик поиска секс, но бе заклан от любимата

Навръх Стефановден през 2018 година майка и наследник правят грубо ликвидиране в апартамент в Пловдив. Жертвата е 63-годишният заварчик Поли Стефанов. Първоначално убийците вземат решение да избягат и да прикрият закононарушението, само че синът не устоя на напрежението и малко по-късно признава за кървавата преживелица.



Екатерина Андреева живеела на фамилни начала със заварчика Поли от близо 8 години. Тя била единствено на 38 години, само че разликата от 25 година с обичания не тормозило двойката. Без значение е било и хорското мнение, че той може да ѝ е татко. Връзката им обаче била много бурна. Често се карали, стигало се и до къси раздели, до момента в който премине бурята. Веднъж имало и по-дълга " пауза ", когато Екатерина отпътувала да работи за Испания за няколко месеца. Двамата имали зад тила си и престъпни забежки, в някои от които били съучастници.

През 2014 година Ектерина почнала да се интересува повече от сина си Стефан, който към този момент бил на 16, в апогея на тийнейджърските дивотии. Дотогава напълно за момчето се грижел татко му Димитър, като двамата живеели в къщата му в пловдивското село Катуница.



Екатерина обаче също желала да прекарва повече време със сина си и да му отделя нужното внимание, въпреки с мъжа си да са разграничени.

Така дребният Стефан станал част от живота ѝ, а и от този на Поли

През 2015 година колата на заварчика била открадната. Изненадващо за закононарушението били уличени точно Катя и Стефан. Младежът даже получил 1 година затвор, излежал си присъдата и бил пуснат на независимост навръх Нова година през 2017-а. Това му била втора присъда за кражба. Въпреки това закононарушение, Поли Стефанов дал прошка на Катя и сина ѝ и ги позволил отново до себе си.

Около година по-късно майката и нейният любим се нанесли в квартира на ул. „ Родопи “ в града под тепетата. Семейният живот вървял без спънки, въпреки и с нормалните дребни спорове. Екатерина и Поли се наслаждавали на взаимния си живот, а Стефан отсядал ту при майка си, ту при татко си.

Идилията обаче обаче се сринала единствено за няколко минути. На 27 декември 2018 година двойката и Стефан почнали да честват именния му ден още от сутринта. По-късно в квартирата се отбил бащата Димитър, който извикал сина си на открито, с цел да му даде дарове - облекла, алкохол и храна, след което си тръгнал. Сред донесените неща била и мощна домашна ракия, която била произвеждане на Димитър.

След визитата му тримата траяли да пият алкохол, като от бира минали на високоградусовия домакински балсам

Те изпили по близо литър, когато Поли и Екатерина почнали да се карат във връзка наличието на Стефан в жилището. След кавгата настроението на заварчика се сменило. Поискал си секс от Катя, само че тя му отказала. Разправиите отново почнали. Поли ѝ припомнил предишното, към което дамата очевидно не желала да се връща.

Към 22.30 часа абсурдът ескалирал. Екатерина и 63-годишният заварчик почнали да си крещят, стигнало се до мятане на чинии и чаши. Вбесената жена сграбчила счупена стъклена чаша и почнала да нанася удари по шията на Поли, който седял на фотьойл. Синът ѝ Стефан също се присъединил в битката, като се опитал да държи по-възрастния мъж имобилен. В този миг Катя сграбчила кухненски нож, дълъг близо 13 сантиметра, и траяла да ръга с него предната част на шията на Поли.

В резултат на ударите главата на мъжа била съвсем отделена от тялото и той умрял от остра кръвозагуба, ще откри по-късно съдебномедицинската експертиза.

След зверското ликвидиране, майката и синът решили да прикрият следите си. Изхвърлили окървавените облекла, изкъпали се и почнали да умуват къде и по какъв начин да избягат. Съвестта обаче почнала да гризе към този момент 20-годишния Стефан. Объркан и изплашен, той се чудел по какъв начин да постъпи в този миг. Решил да се обади първо на индивида, който постоянно е бил до него - неговия татко Димитър. Казал му непосредствено по телефона, че е умъртвил човек. Димитър се паникьосал от това, което чува, и се тормозил за сина си. Разбрали се да се чакат на автобусна спирка и да ги поговорят. Бащата постъпил както е редно.

Набрал телефон 112 и съобщил за нощното ликвидиране

След минути пред квартирата на ул. „ Родопи “ в Пловдив почерняло от криминалисти и униформени. Пред тях изплашения до гибел от случилото се юноша признал, че е придържал Поли да не мърда, до момента в който майка му го мушка със счупена чаша и кухненския нож. Заявил също, че най-вероятно по ножа ще има негови отпечатъци, защото го е пипал, с цел да го скрие.

Полицаите щракнали белезниците на майката и сина и ги отвели в районното. Там им е изработен тест за алкохол, като дрегерът отчел за Стефан 2,15 промила в издишания въздух и 1,79 на хиляда - за Екатерина.

Няколко дни по-късно двамата са изправени пред съда. Синът изрично отрекъл да е взел участие по какъвто и да е метод в убийството на заварчика, а майка му поела напълно виновността за пролятата кръв. „ Аз съм отговорна. Синът ми не е взел участие в това закононарушение. Лично аз го извърших”, декларира тя пред правосъдния състав по време на гледането на мярката за неотклонение. Стефан изискал от съда да бъде пуснат под домакински арест, защото имал непрекъснат адрес при татко си в село Катуница. Магистратите обаче решили, че двамата са с висока степен на социална заплаха, така као са създали опит да прикрият закононарушението, да избягат. Поради тази причина майка и наследник били оставени в ареста “.

„ Ще те заколя аз теб, ще те заколя”, постоянно се заканвала Екатерина на Поли при фамилните им свади, гласят свидетелски показания по делото. При клането съдбовно за заварчика се оказало, че бил седнал на фотьойла, когато бил атакуван. Стефан го държал да не мърда и той нямал никакъв късмет да се отбрани, до момента в който бил ръган във врата. Обленият в кръв Поли бил открит неподвижен на обичания фотьойл, а ножът, с който бил заклан, е открит под леглото, на метър-два.



В последна сметка магистратите признаха за отговорни за убийството освен Екатерина, само че и Стефан.

Майка и наследник получиха надлежно 17 и 15 години затвор при първичен непоколебим режим

Съдът дефинира също двамата да заплатят и кръвнина на сина на убития в размер на 50 000 лева Наказанието бе доказано и на последваща инстанция.

В началото на август тази година обаче се организира кумулативно съвещание в пловдивския Окръжен съд. Делото бе по самодейност на прокуратурата с гледище да се прибавят и останалите присъди на Екатерина към общата най-тежка. Майката имала има още 6 осъждания, измежду които за обири и отнемане. Едно от закононарушенията било осъществено в съучастничество със заварчика.

От държавното обвиняване са настояли присъдата да бъде увеличена с 1 година. Магистратите вземат решение единомислещо да се прибави още една година към наказването на Екатерина. Така тя ще лежи общо 18, вместо първичните избрани 17 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР