Навиващият се екран от южнокорейският гигант може да е следващото

...
Навиващият се екран от южнокорейският гигант може да е следващото
Коментари Харесай

Дисплей, който се навива на руло, от Хюндай

Навиващият се екран от южнокорейският колос може да е идващото огромно нещо за екраните в колите.

Разработеният от Hyundai Mobis екран с размер до 30 инча може да се сгъва в таблото, когато не е нужен, намалявайки разсейването и давайки независимост на дизайнерите за оформлението на “кокпита ”.

Това е поредна иновация от Хюндай, около гумите с друго налягане, лунохода, шибидаха с шарената сянка, теледиагностиката на свещите и тн. Корейците не спят.

Тази седмица Hyundai Mobis разгласи нова технология, която може да окаже огромно въздействие върху дизайна на колите. Компанията показа нов сгъваем екран, който може да демонстрира толкоз доста или толкоз малко информация, колкото е належащо във всеки съответен случай.

Въпреки че сгъваемите екрани стават все по-често срещани в света на смарт телефоните и тв приемниците, Hyundai Mobis твърди, че за първи път технологията е приложена към информационно-развлекателната технология в автомобила.

Тя е допустима с помощта на OLED технологията, която не изисква стъклен екран. Това разрешава предната част на екрана да бъде направена от нещо гъвкаво, да вземем за пример пластмаса, което го прави огъваем. В колите това е потребно по редица аргументи.

С сходен екран, който може да се скрие в таблото, се отваря повече независимост за дизайнерите. Тъй като в колите се прибавят все по-големи екрани, нараства недоволството на дизайнерите, които се възмущават от съществуването на огромна черна маса в средата на колите им.

Това ще разреши интериорът на автомобила да не е целият в екрани, до момента в който не се наложи да се покаже информация.

Технологията може да се разпростира в разнообразни размери, а също така е и потребна за персонализиране. Когато шофирате, тя може да демонстрира единствено дребна част от екрана, с цел да сведе до най-малко разсейването, само че когато зареждате, може да се разшири до цялостната си ориентировка 16:9, с цел да демонстрира видеоклипове.

Hyundai Mobis твърди, че към този момент е в положение да трансформира този екран в до 30-инчов екран и че той може да се навие на място с дълбочина 4,7 инча (12 см) в арматурното табло.

„ Очакваме с неспокойствие да се превърнем в състезател на пазара на автомобилни екрани с нашата отличаваща се технология “, споделя Хан Йонг-хун, началник на отдела за електронно улеснение и надзор на Hyundai Mobis.

„ Ние ще бъдем пионери на международния пазар, като дефинираме наклонността на новите технологии в региона на осведомителните и развлекателните системи. “

Hyundai Mobis декларира, че счита тази технология за привлекателна, по-специално за европейските и северноамериканските първокласни марки. Той споделя, че е привлякъл интереса на редица клиенти по света, което допуска, че тази иновация няма да се ограничи единствено до компанията майка, Hyundai Motor Group.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР