Националният състезател Александър Божилов завоюва сребърен медал в оспорваната надпревара

...
Националният състезател Александър Божилов завоюва сребърен медал в оспорваната надпревара
Коментари Харесай

Александър Божилов спечели сребърен медал в турнира от Европейската купа по триатлон за младежи в Кишинев

Националният играч Александър Божилов завоюва сребърен орден в оспорваната конкуренция от Европейската купа за младежи в Кишинев, Молдова.

18-годишният ни гений се състезаваше в група с 34 представители от цяла Европа, които се състезаваха на 400 м плуване, 10.2 км колоездене и 2.55 км тичане. Общото време на Божилов бе 00:29:45 минути, единствено 6 секунди разлика от първенеца в групата - Грегор Расва от Естония, който финишира за 00:29:39 минути. Бронзовият орден завоюва Габриел Барак от Хърватия с време от 00:30:17 минути.

Това е втори орден за Божилов от Европейска Купа по триатлон за младежи. През юли т.г. по време на Европейската купа за младежи в Табор, Чехия, националният играч извоюва бронзов орден, а на международното за младежи по акватлон (плуване +бягане) в Ибиса през май приключи 4-и, като медалът му се изплъзна за 2 секунди.
Божилов е играч е на СКПСТ „ Космос " – София. Спортната му кариера стартира с плуване, около по-големия му брат Петър Божилов и татко им Борис Божилов, който е и техен треньор.







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР