Националният отбор на България по ръгби посреща тима на Сърбия

...
Националният отбор на България по ръгби посреща тима на Сърбия
Коментари Харесай

Ромен Балмис: В националния отбор по ръгби всеки получава своя шанс за изява

Националният тим на България по ръгби посреща отбора на Сърбия в европейска подготовка този уикенд, която ще се играе на стадион " Васил Левски ". От федерацията и от треньорския щаб увериха, че подготовката минава добре и чакат положителен процес на срещата и поддръжка от почитателите.

Наставникът Ромен Балмис разгласи, че ще бъде даден късмет за изява и на някои млади момчета от академията.

" От вторник сме се събрали, с цел да се приготвяме за този мач. Всички работят оптимално съсредоточено. Благодарен съм за предоставените условия за тренировки и на играчите по тази причина, че се трудят интензивно. За срещата сме избрали три момчета от младежката групировка. В националния тим всеки получава своя късмет за изява. Хубаво е, че още имаме опитни играчи като Владислав Михов и Ивайло Иванов, които да могат да поддържат младите. Трябва да вършим всичко по силите си, с цел да развиваме техния капацитет. Готови сме и се надяваме доста хора да дойдат да ни поддържат ", съобщи Балмис.

Домакинството в събота ще бъде финален мач за опитния играч Ивайло Иванов на родна земя.

" Имаме мощни мачове и безапелационни победи против този противник. Надявам се още веднъж да представим мощно. За Ивайло това ще бъде финален домашен мач. Надяваме се да премисли това свое решение, само че и да не го направи, няма да му се сърдим ", сподели Владислав Михов.

Ангажиментите на Иванов с представителния отбор няма да приключат. Той ще остане треньор на състава на страната по Ръгби 7 и ще поддържа съотборниците си във всеки комфортен миг.

" Имах своите хубави и неприятни моменти, само че хубавите постоянно ще останат в сърцето ми. Раздавал съм се постоянно оптимално. Националният тим постоянно ще разполага с водачи и мощни играчи. Проблемът при мен не е физически. Живея в чужбина и ми е мъчно да участвам на подготовките за мачове от началото до края. От друга страна, има млади момчета, които чукат на вратата, и на които би трябвало да се даде късмет ", съобщи опитният ръгбист, който дефинира като най-запомнящ се за него мача на България с Израел, тъй като " целият отбор е играл необикновено ".

Председателят на БФ Ръгби Атанас Зафиров загатна за напредъка във финансирането на спорта, само че е на мнение, че би трябвало още доста да се работи по този въпрос.

" Ръгбито е аматьорски спорт в България, по тази причина към момента нямаме толкоз благоприятни условия за развиване. Българското законодателство се нуждае от смяна. Гледаме да вървим в вярната посока, с цел да може нещата да се получават лека-полека и всичко да си пристигна на мястото ", сподели Зафиров.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР