Националният отбор на България по ръгби излиза в решаващ сблъсък

...
Националният отбор на България по ръгби излиза в решаващ сблъсък
Коментари Харесай

България излиза срещу Молдова в опит да се класира за плейофите и изкачване в по-горна дивизия на европейското ръгби

Националният тим на България по ръгби излиза в решителен конфликт с отбора на Молдова за първото място в група С от дивизия Конференция (третото равнище на европейското ръгби под Шестте нации).

Мачът на стадион " Динамо " в столицата Кишинеу стартира в 16:00 ч. и се явява и самобитен край в групата.

Молдова и България са с по 9 точки (и с по две победи от двата си досегашни дуела - против Турция и Сърбия), както и с еднакъв точков баланс (+39). Съперникът ни обаче заема първото място поради по-предната си позиция в международната класация (№57), до момента в който отборът ни е №59.

При това състояние ръгбистите ни се нуждаят само от победа, с цел да завършат отпред в класирането.

Първата позиция дава право на плейоф за място в по-горната дивизия - " Трофи ". Въпросният мач ще е на 25 или 26 май, като противникът е явен - Люксембург (№60 в ранглистата), който завоюва безапелационно група В с 4 победи от 4 мача.
В срещата с Молдова през днешния ден нашият отбор ще стартира с двама цялостни дебютанти, откакто старши треньорът Ромен Балмис бе заставен да направи общо седем промени в стартовия състав спрямо този против Сърбия в София извоюван с 30:7 преди две седмици.
Сред запасите ще има още шестима играчи с първа повиквателна за националния отбор на България.
При отсъствието на няколко основни играчи, " лъвовете " ще разчитат на лидерския и организаторски опит на капитана Петър Николов, както и на Васил Борисов, Цветостин Цветков. В третата линия на битката ще се борят Иван Филипов, Веселин Пейчев и Алекс Тенев.
Хладнокръвие и точност се чака и от последния в подреждането ни - Костадин Дребнелиев. Голямо завръщане в националния отбор ще напправи Светослав Борисов от " Валяците " (Перник), който ще стартира с № 5.
Всичките те през днешния ден ще би трябвало да вдъхновят и поведат по-младите момчета в тима в тежката борба със мощния и отракан отбор на домакина Молдова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР