Националният отбор на България научи жребия си за европейското първенство

...
Националният отбор на България научи жребия си за европейското първенство
Коментари Харесай

България попадна в първа група на европейското по волейбол за жени под 18 години и ще играе в Ираклион

Националният тим на България научи жребия си за европейското състезание за дами под 18 години, което ще се организира от 1-ви до 13-и юли в Румъния и Гърция, оповестиха от федерацията.

Родният отбор попадна във Втора група, която ще се организира в столицата на остров Крит – Ираклион. Там отборът ще се изправи против домакина Гърция, както и по-предно класираните по ранкинг тимове на Турция и Полша. В потока бяха изтеглени още Германия, Унгария, Финландия и Литва.

По правилник на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) и в тази възраст вземат участие 16 тима, разграничени на две групи по 8. Те ще играят по системата " всеки против всеки ". Ако желае да продължи към Топ 4, българският отбор, воден от Антонина Зетова, би трябвало да приключи на едно от двете първи места в потока. Кръстосано от двете групи (първия против втория) ще оформят двата полуфинални мача.



В Първа група, която ще се организира в румънския град Блаж, с изключение на домакина (класиран по право) бяха изтеглени тимовете на Италия, Сърбия, Словения, Нидерландия, Хърватия, Белгия и Испания.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР