Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря подаването на

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря подаването на
Коментари Харесай

Метеоролог: Решенията се взимат в последния момент и ни се налагат силово

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря подаването на информация на уеб страницата си за времето. От тази заран на уеб страницата на Института по метеорология и хидрология няма никаква прогнозата за времето. Вместо това има единствено надпис " Протест ". Причината е решение на Министерския съвет, с което Национален институт по метеорология и хидрология се трансферира от МОН към Министерство на околната среда и водите.

Зад концепцията за прехвърлянето застана и просветителният министър. Метеоролозите са обезпокоени, че няма да получават финансиране за научна активност. Според държавното управление " това няма да докара до загуби за института ".

" За нас решенията в Национален институт по метеорология и хидрология се взимат скрито, без разискване, в последния миг и се постановат силово”. Това съобщи пред NOVA метеорологът Орлин Георгиев.

" Институтът през днешния ден не извършва единствено задания в полза на Министерство на околната среда и водите. Ние нееднократно подчертаваме, че имаме отговорности към още 7 министерства. По същата логичност може да бъдем трансферирани и към Министерството на районното развиване и благоустройството”, разясни Георгиев.

Той добави, че има възможност Национален институт по метеорология и хидрология да се трансформира във ведомствена работа, от което ще пострада цялото общество.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР