Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) окончателно преминава от

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) окончателно преминава от
Коментари Харесай

Окончателно: НИМХ преминава към Министерство на околната среда и водите

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) дефинитивно минава от Министерството на образованието и науката (МОН) към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Това взеха решение депутатите с приемането на измененията в Закона за водите на второ четене.

С предлагането на Ива Митева от " ИТН " (ИТН) беше направена публицистична корекция, че Национален институт по метеорология и хидрология не се " преобразува ", а " минава " към Министерство на околната среда и водите. Отново по нейно предложение бе записано, че Национален институт по метеорология и хидрология не извършва функционалности по отношение на реализирането на изпълнителната власт. Тя напомни, че подобен е текстът от бюджета за 2019 година, когато Национален институт по метеорология и хидрология е бил изваден от структурата на Българска академия на науките и е минал към Министерство на околната среда и водите, съобщи " Българска телеграфна агенция ".

В законопроекта е записано, че генералният шеф на института се назначава и освобождава от министъра на околната среда и водите. Досега предлагането за шеф беше на научния съвет към Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР