Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа

...
Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа
Коментари Харесай

Отново жълт код за обилен дъжд, ето къде ще вали най-много

Националният институт по метеорология и хидрология издаде предизвестие от първа степен - жълт код за обилни превалявания от дъжд във вторник. В Югозападна България се чакат количества сред 15 и 25 литра на квадратен метър, в обособени региони и до 35-40 литра на квадратен метър.

Предупреждението е за областите София-област и София-град, за Кюстендил, Перник, Благоевград, Смолян и Пазарджик .

В седмичната прогноза за времето у нас от 15 до 20 май, направена от дежурния синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология Марияна Попова, се споделя, че през идващите дни облачността ще е по-често забележителна , в следобедните часове тук-там ще се развива и купесто-дъждовна облачност

Във облачността ще остане забележителна, към и след обяд над Западна България - купесто-дъждовна и там ще има краткотрайни валежи; на обособени места, основно в планинските региони, ще са краткотрайно интензивни. В източната половина на страната преваляванията ще са единствено на обособени места , най-вече слаби. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 16° и 21°, в София - към 17°.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР