Националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов

...
Националната академия за театрално и филмово изкуство НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов
Коментари Харесай

Изкуствоведът Мирослав Дачев е новият ректор на НАТФИЗ

Националната академия за театрално и кино изкуство НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов ” има ново управление. За ректор на висшето учебно заведение в региона на театралните и екранни изкуства е определен Мирослав Дачев.

 

Дачев е професор по семиотика на изкуството в катедра „ Световна просвета ”. Възпитаник е на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Доктор на филологическите науки от 1997 година с тезата „ Семиотика на цвета ”. Доцент от 1999 година и професор по семиотика от 2003 година Член-кореспондент на Българска академия на науките от 2021 година

 

Той поема управлението на НАТФИЗ след двата сполучливи мандата на проф. доктор Станислав Семерджиев. Днес театралната акдемия избра научен и надзорен съвет. В НАТФИЗ „ Кр. Сарафов “ досега чл.- кор. проф. дфн. Мирослав Дачев е бил началник на катедрата „ Световна просвета “, ръководител на Консултативния съвет „ Стратегическо развиване ”, член на университетския съвет на НАТФИЗ, член на факултетния съвет на факултет „ Екранни изкуства ” и ръководител на Общото заседание на факултет „ Екранни изкуства ”. 

 

Инфо: БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР