Националната агенция по приходите (НАП) изпраща имейли или се обажда

...
Националната агенция по приходите (НАП) изпраща имейли или се обажда
Коментари Харесай

НАП напомня на гражданите да декларират доходите си

Националната организация по приходите (НАП) изпраща имейли или се обажда по телефона на физическите лица, за които има информация, че дължат налози за 2023 година, оповестява Националната организация за приходите.

Напомнянията са ориентирани към лицата, за които има данни, че през 2023 година са получили възнаграждения, аграрни дотации, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и други. Данъците се заплащат в период до 30 април. 

Данните са вписани в авансово попълнените годишни данъчни заявления, като информацията за типа на получените приходи е отразена в съответните приложения.

Преди да бъдат подписани и подадени, авансово попълнените данни е хубаво да се прегледат, добавят и поправят при нужда, както и да се реши дали приходите, вписани в декларацията, са облагаеми или необлагаеми, предлагат от приходната организация.

Облагаемите приходи подлежат на обявление, а необлагаемите, каквито да вземем за пример са приходите от продажба на персонални движимости, могат да се разгласят пред Национална агенция за приходите по избор. 

Електронната услуга за подаване на годишна данъчна декларация е налична с личен идентификационен код (ПИК) или с дипломиран електронен автограф (КЕП) в е-Портала на приходната организация. Лицата, които не разполагат с ПИК, могат да го получат за минути и гратис във всеки един офис на Национална агенция за приходите. 

При неподаване на декларация или наплащане на дължимия налог жителите подлежат на наказания.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР