Националите на България по бокс при мъжете и жените са

...
Националите на България по бокс при мъжете и жените са
Коментари Харесай

Българските национали по бокс са горди от постигнатото на историческото за страната европейско първенство

Националите на България по бокс при мъжете и дамите са удовлетворени от представянето си на европейското състезание в Белград и към този момент насочат взор към Олимпийските игри в Париж.

На шампионата в сръбската столица страната завоюва рекордните в историята си 11 медала – 1 златен, 2 сребърни и 3 бронзови при мъжете, и 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови. Европейски първенци станаха Светлана Каменова и Рами Киуан, който бе определен и за Боксьор №1 на шампионата в Белград.

На пресконферения в Пресклуб България участваха още треньорите на мъжете и дамите надлежно Жоел Арате, Борислав Георгиев, помощни-треньорът в мъжкия народен тим Александър Александров, някои от медалистите в лицето на Хавиер Ибаниес, Златислава Чуканова и Аслъхан Мехмедова, както и президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински.

„ Когато човек написа история и остава в историята, не може да не е удовлетворен. Това го вършим ние дружно. Когато сме дружно, сме по-силни. Екипната работа води до положителни резултати. Радвам се, че хората към мен имат вяра в това нещо, имаме единодушие и вървим в вярната посока. Благодаря на състезателите за лишенията, които вършат – без ограничения и труд, няма триумф “, сподели Инински, който изрече и цялостната поддръжка на федерацията към Станимира Петрова, която имаше малшанса да се разболее в Белград и да не се бори за орден.



Европейската шампионка при дамите Каменова съобщи, че идващите три месеца са основни в подготовката за Париж 2024.

„ От играта ми е обикновено да съм удовлетворена. Спечелен златен орден, дадена поръчка, има още много работа за идната цел. Удовлетворена съм, че дружно реализираме такива резултати. Днес не преставам в залата. Аз дълги години съм бил със Стойка, знам, че няма невъзможни неща. Като виждам за тия три години след толкоз травми и трудности, че работата се отплаща, няма по какъв начин да нямам доверие, че е допустимо да се случи. Следващите три месеца са извънредно значими за нас, с цел да се подготвим вярно за Париж “, добави тя.

Киуан призна, че има върху още какво да работи макар златото на европейското състезание, като е на мнение, че всеки от тима може да стане първи в Париж това лято.

„ Доволен съм от това, което направих на европейското състезание. Имаме върху още какво да работим. Сега следва Олимпиадата, на която се надявам да реализираме сходни резултати. Стойка доста ни стимулира със златния орден в Токио. Смятам, че всеки от нас може да реализира златен орден “, добави боксьорът.

Селекционерът на мъжете Арате сподели, че тимът е подготвен за триумфи и на Игрите във френската столица.

„ Доволни сме и благодарим за поддръжката. С това показване на европейското сме подготвени за триумфи и на Олимпиадата “, безапелационен е кубинецът.

Колегата му отпред на женския тим Георгиев се изрече ласкаво за президента Инински.

„ Българска федерация бокс не е имала по-добър президент от Красимир Инински. Двата тима са млади и се развиват. Г-н Инински доста добре балансира нещата. Българският бокс ще има медали и в Париж. Много съм удовлетворен от девойките, всички играха полуфинали. Работим вярно. Светлана Каменова за момент не съм се съмнявал, че ще бъде първа. Това е плод на нейната централизация и професионализъм. Тепърва ще дадем публичност, че сме име в бокса “, съобщи наставникът.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР