Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция. Интервенцията

...
Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция. Интервенцията
Коментари Харесай

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя успешна операция на рамото

Националът по спортна гимнастика Еди Пенев претърпя сполучлива интервенция. Интервенцията на рамото, при която е възобновена скъсаната връзка, е осъществена от доцент доктор Владимир Русимов и от неговия екип в МБАЛ Вита в отделението по Ортопедия и травматология в София, а разноските по лекуването и възобновяване му са поети от Българска федерация гимнастика.

Еди Пенев е изписан и се възвръща в домашни условия.

" Чувствам се добре. Операцията мина добре. Скъсаната връзка е възобновена сполучливо. Според доктор Русимов в този момент би трябвало да изчакам няколко седмици, до момента в който протича оздравителния развой. След към 14 дни ще стартира и физиотерапия. Искам да благодаря за цялата поддръжка, която получих от гимнастическата общественост. Занимавам се с това отдавна, само че в никакъв случай не съм изпитвал толкоз доста обич от всички ", сподели Еди Пенев за страницата на БФ Гимнастика.

Той се контузи по време на подготовка директно преди присъединяване си в последната от четирите Световни купи, които бяха подготовка за Олимпийските игри в Париж. Заради контузията националът пропусна надпреварата в Доха, а с това и късмет да завоюва квота за най-големия състезателен конгрес.

" Нещото, за което към момента мисля доста, е фактът, че имах късмет да печеля олимпийската квота даже без да се състезавам в Доха. 12-е точки, които изгубих в Котбус, се оказаха решаващи и ми попречиха за повторно да сбъдна тази моя фантазия. Честно казано считам, че разпоредбите не са обективни “, добави гимнастикът.

Това не е първата контузия на Еди Пенев. През 2014 година той къса ахилес по време на Панамериканските игри. На международното състезание през 2017-а претърпява двойна интервенция на рамото. След това през лятото на идната година още веднъж къса ахилес и до момента в който се възвръща следва още една интервенция на рамото. През пролетта на 2019 година, няколко дни преди съревнование за установяване състава на националния тим на Съединени американски щати за Игрите в Токио още веднъж получава контузия на ахилеса.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР