Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов загуби финала

...
Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кузманов загуби финала
Коментари Харесай

Кузманов загуби финала в Познан

Националът на България за " Купа Дейвис " Димитър Кузманов загуби финала на шампионата по тенис на ITF на червени кортове в полския град Познан с награден фонд 25 хиляди $. Поставеният под номер 5 Кузманов претърпя проваляне от представителя на домакините Кацпер Жук с 6:7 (6), 1:6 за 114 минути.

Първият сет беше извънредно оспорван и продължи съвсем час и половина. Четвъртият в схемата Жук на два пъти повеждаше с пробив - при 4:3 и при 6:5, само че българинът незабавно успяваше да го върне. В тайбрека Кузманов избави два сетбола при 4:6 точки, само че след 6:6 полякът взе две следващи разигравания, с цел да поведе в резултата.

Във втората част представителят на домакините доминираше против поуморения противник, който през вчерашния ден имаше съвсем 3-часов мач на полуфиналите. Жук поведе с 5:0 гейма и това се оказа решаващо за крайната победа.

Пловдивчанинът през предходната седмица доближи до финала и на шампионат от същия сан във Фогау (Австрия), само че също не съумя да се пребори за трофея.

Кузманов въпреки всичко си обезпечи 12 точки за международната класация и 2120 $. Той остана с 20 трофеи в шампионатите ITF, последната от които завоюва в средата на декември в Доха. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР