Натискът върху главния секретар да подаде оставка е една от

...
Натискът върху главния секретар да подаде оставка е една от
Коментари Харесай

Кирил Петков: Докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влезем в коалиция с тях

Натискът върху основния секретар да подаде оставка е една от аргументите, поради които ПП-ДБ няма да взе участие в коалиция с ГЕРБ след предварителните избори. Това съобщи пред bTV съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Заради този напън против основния секретар, до момента в който Пеевски ръководи ГЕРБ, ние няма да влезем в никаква коалиция с тях, без значение от резултатите от изборите, " сподели Петков.

По думите в последните месеци многочислените срещи с Пеевски, и с Борисов са посочили, че " те са едно ".

" Законите се случваха, казусът пристигна, когато трябваше да предадат властта и да зад тези закони да се появят действителни хора, " сподели Петков, като посочи, че става дума за промените в правосъдната власт и промяната на управленията на регулаторите.

В този миг ГЕРБ са решили, че приблизително състояние няма и това няма да се случи.

" С натиска над Живко Коцев минаха всякаква граница, " съобщи Петков.

По-рано през деняа министър председателят Николай Денков изясни, че тя била подадена " под напън както на министъра, по този начин и доста високопоставени хора в прокуратурата ".

Затова Денков е спрял процедурата по уволненията му, като за това е уводомен и президентът Румен Радев.

Според Петков в случай че се потвърди, че и.д основен прокурор Борислав Сарафов е заплашвал Коцев, това е закононарушение, против което би трябвало да се самосезира специфичният прокурор за следствие на основния прокурор и неговите заместници Даниела Талева.

" Натискът от Калин Стоянов не е толков заплашителен, в случай че индивидът, който го е заплашил е основният прокурор, " сподели той.

По думите му може да се допусна, че служебният кабинет е спретнат от ГЕРБ и Движение за права и свободи, а решението Калин Стоянов да остане отпред на Министерство на вътрешните работи е имало за цел " да взриви демократичната общественост ".

Също пред bTV Toмислав Дончев от ГЕРБ съобщи във връзка казаното от Кирил Петков, че " дивотии няма да разяснява " и че е обикновено в един кабинет да има разпознаваеми лица и че " няма положителни упрлавленци без политическа биография ".

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР